BMX trasi Mežaparkā varētu izveidot līdz rudenim

Lietojamu BMX trasi Mežaparkā varētu izveidot līdz vasaras beigām vai rudenim, aģentūrai LETA pieļāva SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš.

Tauriņš pastāstīja, ka patlaban noslēdzies iepirkuma konkurss starta iekārtas un platformas iegādei, bet pēc Lieldienām no Būvvaldes tiek gaidīts akceptēts būvprojekts trases būvniecībai.

"Vēl ar Meža dienestu būs jāsaskaņo koku izciršana, un tad varēs sludināt konkursu trases būvniecībai. Pirmo kārtu varētu "palaist" vasaras beigās vai oktobrī," sacīja Tauriņš.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, pārvietojamās BMX starta barjeras iekārtas un aprīkojuma piegādi veiks AS "SCO centrs". Līguma summa ir 19 726 lati, neierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

LETA jau ziņoja, ka Mežaparka apsaimniekošanu pēc pašvaldības aģentūras "Mežaparks" likvidēšanas veic "Rīgas meži".

BMX trases izveidošanas ideja radās pēc Māra Štromberga izcīnītās zelta medaļas olimpiskajās spēlēs Pekinā. Trases izveidošanas iespēju 2008.gadā atbalstīja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas deputāti, bet pērn to atbalstīja arī Rīgas Būvvaldes padome.

BMX trases izveides projekta kopējās izmaksas tolaik tika lēstas ap 160 000 latu. Šim projektam plānots piesaistīt arī Latvijas Olimpiskās komitejas līdzfinansējumu.

Trase plānota 300 metrus gara un aizņems nepilnu vienu hektāru zemes Mežaparkā, Ostas prospektā, netālu no Mangaļiem. Augstākie pauguri būs 2,5-3 metrus augsti.