Policists pieprasa "pārtraukt genocīdu pret Latvijas tautu"

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas biroja vecākais inspektors Aivars Tīrumnieks šodien iepretim Ministru kabineta ēkai piketā izvirzīja prasību "pārtraukt genocīdu pret Latvijas tautu, kā arī novērst 18 politiskās patvaļas gados tautai radītās kaitīgās sekas".

Uz jautājumu, kādēļ par piketa dienu izvēlēta tā nedēļas diena, kad Ministru kabinetā neviena ministra nav, Tīrumnieks atzina: "Es nemaz nezināju, ka šodien valdības ēkā neviena nav."

Piketētājs pastāstīja, ka ekonomiskā krīzes skārusi arī viņa ģimeni un ar savu rīcību piketējot viņš grib pievērst visas sabiedrības uzmanību, domājot, ka citos līdzīgos piketos dalībnieku pulks būs lielāks. "Gribu pierādīt, ka arī viens ir karotājs," sacīja Tīrumnieks.Viņš apliecināja, ka turpmāk visai bieži būšot redzams pie valdības ēkas. Tā viņš pavadīšot savu brīvo laiku, jo policijā viņš strādā dežūrmaiņās.

Tīrumnieks pretim valdības ēkai stāvēja ar plakātu, un atbalstīt viņu bija ieradušies daži biedrības "Antipolitika" dalībnieki. Notiekošo vēroja arī daži garāmgājēji.

Tīrumnieks uzskata, ka kompetentās valsts tiesībsargājošās institūcijas, ilgstoši ignorējot likumu prasības, faktiski sekmējušas politiskās varas noziedzīgo rīcību tautas kopmantas piesavināšanā un izsaimniekošanā, ko arī var uzskatīt par patieso valsts ekonomikas bojāejas cēloni. "Minētajam neseko valdības saprātīga politika, kura izpaustos kā līdzekļu atgriešanās Valsts kasē, bet, tieši pretēji - atklāts genocīds pret tautu, radot neciešamus dzīves apstākļus, kā arī atņemot iespēju saņemt pakalpojumus medicīnas, izglītības un drošības jomās," uzsver policists.

Tīrumnieks ir pārliecināts, ka viņš ir "spiests rīkoties, jo jebkura policijas darbinieka pienākums ir visā Latvijas teritorijā neatkarīgi no viņa ieņemamā amata, atrašanās vietas un laika, ja pie viņa vēršas personas ar pieteikumu vai ziņojumu par notikumu, kas apdraud personu un sabiedrības drošību, kā arī, pašam konstatējot tādu notikumu, veikt iespējamos pasākumus, lai novērstu likumpārkāpumu, glābtu cilvēkus un sniegtu viņiem palīdzību".

Policists piketēja viens, cenšoties ar savu personīgo piemēru parādīt sabiedrībai, ka iespējamie riski nedrīkst cilvēkam atņemt ne personīgo, ne profesionālo godu ceļā uz kopīgo interešu realizāciju un taisnīgu lietu atrisinājumu.

Svarīgākais