Diriģente Ausmai Derkēvica saņems Rīgas domes Goda rakstu

5.decembrī plkst.19.00 koncertzālē "Ave Sol" (Citadeles ielā 7) notiks sieviešu kora "Dzintars" koncerts, kas būs veltīts izcilās diriģentes Ausmas Derkēvicas 80 gadu dzīves jubilejai, diriģentes Airas Birziņas un koncertmeistara Mārtiņa Zilberta 10 darba gadiem.

Sakarā ar šo nozīmīgo jubileju Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane pasniegs Rīgas domes Goda rakstu Ausmai Derkēvicai.

A.Derkēvica ir pirmā sieviete - latviešu Vispārējo dziesmu svētku virsdiriģente. Viņa ir arī Lielās mūzikas balvas laureāte un Trīs Zvaigžņu ordeņa komandiere. No 1959.gada līdz 1990.gadam strādājusi par māksliniecisko vadītāju un diriģenti korī “Dzintars". Savu darbu ieguldījusi arī valsts kamerkorī “Latvija". A.Derkēvica ir vairāku starptautisku konkursu laureāte. "Dzintara" mākslinieciskās meistarības stafeti viņa tagad nodevusi jaunākās paaudzes diriģentei - 23.Dziesmu svētku virsdiriģentei - debitantei A.Birziņai.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais