Dzintara svētku koncerts

Atzīmējot izcilās diriģentes, ilggadējās sieviešu kora Dzintars mākslinieciskās vadītājas, Valsts akadēmiskā kora Latvija diriģentes un Dziesmu svētku virsdiriģentes Ausmas Derkēvicas 80 gadu jubileju, šosestdien pulksten 19 koncertzālē Ave Sol notiks kora Dzintars koncerts.

Koncertorganizācijas Ave Sol pārstāve Anete Baumane informē, ka jubilejas koncerta programmas divas daļas veidotas muzikāli daudzveidīgas – skanēs E. Melngaiļa, P. Barisona, J. Graubiņa, R. Liedes, P. Dambja, P. Vaska, S. Mences, A. Saukas, V. Tormisa, S. Rahmaņinova, R.V. Viljamsa, R. Tompsona, M. Kočara un citu komponistu kora darbi. Katrai izvēlētajai dziesmai ir kāds nozīmīgs un konkrēts stāsts un tos klausītājiem atklās koncerta vadītāja muzikoloģe Liene Jakovļeva. Koncertā piedalīsies arī solisti Ieva Parša (mecosoprāns), Mārtiņš Zilberts (klavieres) un kameransamblis.

Taču šis koncerts ir zīmīgs vēl kāda iemesla dēļ. 1999. gadā J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) docente, Dziesmu svētku virsdiriģente Aira Birziņa pārņēma kora Dzintars vadību no Ausmas Derkēvicas, izveidojot ciešu radošo sadarbību ar pianistu un koncertmeistaru, JVLMA docentu un Latvijas Nacionālās operas galveno koncertmeistaru Mārtiņu Zilbertu. Tamdēļ koncerts veltīts arī Aijas Birziņas un Mārtiņa Zilberta desmit darba gadiem korī Dzintars.

Izklaide

Padzirdot par šobrīd Spānijā dzīvojošā multimākslinieka Kaspara Bindemaņa iecerēm izdot jaunu albumu, iesākumā gribējās pasmaidīt – par šādiem plāniem dzirdēts jau vismaz pāris gadus desmitus. Un tomēr – vismaz pirmais Bindemaņa jaunais singls ir ēterā!

Svarīgākais