Doma baznīcā un pie Brīvības pieminekļa atvadīsies no mūžībā aizgājušās diriģentes Derkēvicas

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušās diriģentes Ausmas Derkēvicas notiks piektdien Doma baznīcā un pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas Domā no plkst.11 līdz 12 tiks organizēta atvadīšanās, kam sekos dievkalpojums, ko vadīs Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un mācītājs Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš.

Savukārt plkst.13 pie Brīvības pieminekļa pulcēsies Ausmas Derkēvicas savulaik vadītie kori, to vidū Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un sieviešu koris "Dzintars", lai kopkorī ar Latvijas valsts himnu pavadītu dziesmu svētku virsdiriģenti pēdējā gaitā.

Māksliniece tiks apbedīta I Meža kapos, pulcēšanās sēru gājienam uz pēdējo atdusas vietu – pulksten 14.30 pie I Meža kapu ieejas.

Ausmas Derkēvicas ģimene lūdz cilvēkus, kuri ieradīsies uz atvadīšanos Rīgas Domā, nelietot foto/video tehniku un mobilos telefonus.

Atvadīšanos organizē Ausmas Derkēvicas ģimene, Kultūras ministrija, Rīgas dome, Valsts akadēmiskais koris "Latvija", Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs, VEF Kultūras pils sieviešu koris "Dzintars", Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

Derkēvica mira 26.decembrī. Viņa dzimusi 1929.gadā.

Derkēvica bija vispārējo dziesmu svētku virsdiriģente – pirmā un gandrīz 20 gadu vienīgā sieviete, kas vadījusi dziesmu svētku kopkori, Lielās mūzikas balvas laureāte un Triju Zvaigžņu ordeņa komandiere. No 1959. līdz 1999.gadam viņa strādāja par māksliniecisko vadītāju un diriģenti korī "Dzintars", savu darbu viņa ieguldījusi arī valsts korī "Latvija".

Svarīgākais