Bērna slepkavība Jūrmalā: Varmāka, visticamāk, brauks prom no pilsētas; bērnunams aicina atsaukties audžuģimenes

© Ieva Zemīte

Jūrmalas bērnunamā "Sprīdītis", kura iemītnieks tiek turēts aizdomās par pusaudža slepkavību Slokā, ieviesti stingrāki noteikumi, vēsta Latvijas Televīzija.

Iestādē "Sprīdītis" ieviesta diennakts apsardze. Pieņemti arī stingrāki iekšējās kārtības noteikumi - tagad ikvienam audzēknim iestādē jāatgriežas jau plkst. 18, ne 22, kā paredz likums. Savukārt Slokā un Kauguros tagad diennakti patrulē Jūrmalas pašvaldības policijas ekipāža "Sprīdīša" vadītāja Sarmīte Grope sacīja, ka konfliktā iesaistījās pieci audzēkņi, no kuriem divi apmeklē speciālās programmas skolā. Trīs turpmāk mācīsies tālmācībā, tostarp dūrējs. Ar visiem strādā speciālisti, vēsta lsm.lv.

Varmākam nodrošinās sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un, visticamāk, viņš brauks prom no Jūrmalas. Tāpat sākta atkarīgo bērnu ārstēšana no alkohola.

Pēc vadītājas domām, pati labākā vieta šādiem jauniešiem būtu nevis iestāde, bet ģimene. "Tāpēc es ļoti aicinu atsaukties audžuģimenes visā Latvijā! Jo kaut kā mums tas viss ir pieklusis no audžuģimeņu puses. Šiem pusaudžiem tik ļoti nepieciešama ģimeniska pieeja, kur ir tētis un mamma."

Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka ir nereāli atrast audžuģimeni atkarību māktam jaunietim, kurš jau pārkāpis likumu.

Jau ziņots, ka naktī uz 11. janvāri ap plkst. 1 Jūrmalas pašvaldības policisti, pildot darba pienākumus Jūrmalā, Slokā, netālu no ceļa pamanīja uz zemes guļam pusaudzi bez samaņas ar durtām brūcēm. Cietušais gāja bojā vēl pirms mediķu ierašanās. Tika noskaidrots, ka mirušais ir 13 gadus vecs pusaudzis. "Neatkarīgā" šodien vēstīja, ka slepkavas banda ar noziegumu lielās sociālajos tīklos, joprojām dzīvo “Sprīdītī”, siltumā, paēduši, bet Jūrmalas iestādes nerod risinājumu situācija

Latvijā

Bijušais VAS "Latvijas dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks, kurš 2023.gada pirmajā pusē pildīja LDz valdes locekļa un pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet gada otrajā pusē - valdes priekšsēdētāja pienākumus, pērn atalgojumā LDz saņēmis 130 139 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Svarīgākais