Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Latvijas kustība Solidaritāte" vēlēšanās varētu startēt kopā ar vēl piecām līdz astoņām partijām

"Latvijas kustība Solidaritāte" (LKS) rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās varētu startēt vienā apvienībā ar vēl piecām līdz astoņām politiskajām partijām, aģentūru LETA informēja LKS priekšsēdētājs Agris Sūna.

Kongresa delegāti ar balsu vairākumu atbalstījuši piedāvājumu Saeimas vēlēšanās piedalīties politisko partiju apvienības sastāvā. Tomēr šodien notikušajā LKS ārkārtas kongresā vēl nekādi konkrēti lēmumi saistībā ar topošo vēlēšanu apvienību nav pieņemti, taču šim mērķim deleģēta partijas valde.

Partijas, ar kurām LKS varētu startēt vienā vēlēšanu apvienībā, ir Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), "Demokrāti.lv", kā arī trīs politiskās organizācijas, no kurām iepriekš tika veidota apvienība "Libertas.lv" - partija "Mūsu zeme", Sociālā taisnīguma partija un Pensionāru un senioru partija. "Un vēl divas, trīs ir tās, kas ir sarunu procesā ar mums," pastāstīja Sūna. Šīs partijas gan viņš pagaidām atturējās nosaukt.

"Ja šīs partijas vienosies savā starpā, tad, visticamāk, 5.jūnijā notiks [vēlēšanu apvienības] dibināšanas kongress," sacīja LKS priekšsēdētājs, norādot, ka jaunā vēlēšanu apvienība varētu saukties "Tautas solidaritāte".

Kongresā piedalījās LSDSP vadītājs Jānis Dinēvičs, Sociālā taisnīguma partijas vadītājs Valdis Lauskis un valdes loceklis Aivars Siliņš, partijas "Latvijas Atmoda" vadītājs Māris Pļaviņš, partijas "Demokrāti.lv" pārstāvis Einārs Graudiņš un citu partiju pārstāvji, kuri uzstājušies ar aicinājumu veidot vienotu politisko partiju apvienību, teica Sūna.

"Mēs veidojam tādu kreisi centrisku bloku, kas varētu būt viens no iespaidīgiem spēkiem," apgalvoja Sūna.

Tikmēr "Demokrāti.lv" jau izplatījuši paziņojumu, kurā pauž gatavību startēt vēlēšanās kopā ar LKS. ""Demokrāti.lv" sveic LKS ar kongresa lēmumu veidot politisko apvienību un startēt Saeimas vēlēšanās. Tagad vairāk nekā jebkad ir nepieciešams trešais progresīvais politiskais spēks, lai pārspētu veco politisko eliti, kas uz vēlēšanām dosies, rafinēti maskējoties zem jauniem un svētsvinīgiem zīmoliem," sacījis "Demokrāti.lv" valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons.

"Novēlam izveidot apvienību ar tādiem partneriem, kam tiešām rūp 2,3 miljonu iedzīvotāju liktenis un kas ir gatavi uzņemties reālu atbildību par saviem darbiem," teicis Jansons, "šajās izšķirošajās vēlēšanās vēlētājiem ir jālemj, vai dāvāt balsi sevi kompromitējušiem politiskās skatuves vecmeistariem, vai uzticēties cilvēkiem, kam ir drosme nosargāt Latviju, nostājoties tautas pusē. Sāksim cienīt sevi un savu valsti."