Kolkā reģistrētas vēja brāzmas līdz 26 metriem sekundē

Otrdien Latvijā turpina pieņemties spēkā rietumu, dienvidrietumu vējš, Kolkā pēc plkst.10 reģistrēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz pat 26 metriem sekundē (m/s), informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Daudzviet visā valstī vēja ātrums brāzmās sasniedzis 18-21 m/s. Gaisa temperatūra ir +7..+10 grādu, tādējādi reģistrēts jauns 27.decembra un visas mēneša trešās dekādes siltuma rekords.

Jau ziņots, ka otrdien visā Latvijā pūtīs vētrains rietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 18-24 m/s, Rīgā gaidāmas brāzmas līdz 21 m/s, prognozē sinoptiķi. Vakarpusē vējš nedaudz pierims, bet brāzmains vējš saglabāsies vēl arī naktī uz trešdienu.

Stiprākās vēja brāzmas prognozētas dienas pirmajā pusē Kurzemē un Vidzemē, it īpaši šo reģionu ziemeļu daļā, tomēr nelieli vēja postījumi iespējami visā Latvijā. Ūdens līmeņa pieaugums piekrastē un upju grīvās gaidāms tāds pats kā pirmdien vai par dažiem centimetriem lielāks, bet lieli plūdi nedraud.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)