Ziemassvētku vakarā un naktī līs un snigs

Sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu Latvijā gaidāms lietus un sniegs, valsts austrumu pusē arī atkala un slapja sniega apledojums, brīdina sinoptiķi.

Sagaidāms, ka daudzviet Vidzemē, Latgalē un Zemgales austrumos kokus pārklās ledus un sniega kārta, tomēr nokrišņi nav gaidāmi tik stipri, lai rastos lieli postījumi, turklāt naktī gaidāma vēja pierimšana, kas mazinās koku lūšanas un elektroapgādes pārrāvumu risku. Plašāki postījumi iespējami Otrajos Ziemassvētkos gaidāmā stiprā vēja dēļ, liecina pašreizējās prognozes.

Naktī, sākot no valsts rietumiem, nokrišņi mitēsies; Latgalē tie gaidāmi līdz svētdienas priekšpusdienai. Daudzviet būs migla, tomēr svētdien vietām uzspīdēs saule. Svētdienas pievakarē, sākot no rietumiem, vietām nedaudz īslaicīgi līs.

Pūtīs lēns līdz mērens vējš no rietumu puses, dienā Kurzemes rietumu piekrastē vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra būs +2..-3 grādi, svētdien gaiss iesils līdz -1..+4 grādiem, jūras piekrastē - līdz +6..+7 grādiem.

Rīgā Ziemassvētku vakarā gaidāms lietus, iespējams arī slapjš sniegs un migla; nakts otrajā pusē nokrišņi mitēsies. Dienā miglas mākoņi varētu izklīst, ļaujot uzspīdēt saulei. Pūtīs neliels vējš no rietumu puses, dienā iegriezīsies mērens dienvidu vējš. Gaisa temperatūra būs aptuveni +1 grāds, svētdienas vakarā gaisa temperatūra sāks paaugstināties, līdz pirmdien, pūšot stipram vējam, sasniegs +8 vai pat +9 grādus.