Ziemassvētkos gaidāmi mainīgi laikapstākļi

Ziemassvētkos Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, 26. un 27.decembrī ar brāzmainu rietumu, dienvidrietumu vēju ieplūdīs netipiski silts gaiss, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Sestdien, 24.decembrī, Latvijā gaidāms apmācies laiks ar nelieliem nokrišņiem - lietu, atkalu un sniegu. Pūtīs mēreni stiprs dienvidu vējš, kas jūras piekrastē pāries ziemeļrietumu vējā. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no -2..-3 grādiem valsts austrumos līdz +6 grādiem jūras piekrastē.

Svētdien debesis īslaicīgi skaidrosies un nokrišņu būs maz, pūtīs mērens vējš no rietumu puses. Gaisa temperatūra Ziemassvētku naktī būs 0..-3 grādi, par pāris grādiem siltāks pretvēja piekrastē. Dienā gaiss iesils līdz -1..+4 grādiem, jūras piekrastē - līdz +6..+7 grādiem.

Otrajos Ziemassvētkos pūtīs brāzmains dienvidrietumu vējš un brīžiem līs, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4..+8 grādiem. Vējains laiks gaidāms arī 27.decembrī, kad temperatūra varētu pakāpties vēl par grādu augstāk.

Iespējams, ka Latvijā tiks pārspēts līdzšinējais 26. un 27.decembra siltums rekords. Augstākā gaisa temperatūra, kas 26.decembrī reģistrēta Latvijas novērojumu stacijās, ir no +3,5 grādiem Alūksnē līdz +7,7 grādiem Kolkā un Ventspilī, savukārt 27.decembrī - no +4,6 grādiem Alūksnē līdz +7,7 grādiem Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.