Arī tuvākajās dienās vietām Latvijā snigs

Tuvākajās trīs dienās Latviju šķērsos nelielas nokrišņu zonas, pārsvarā snigs slapjš sniegs, dažviet Kurzemē un Vidzemē brīžiem gaidāma stipra snigšana, savukārt nedēļas nogalē lietus vai sniegputenis iespējams visā valstī, prognozē sinoptiķi.

No otrdienas līdz ceturtdienai Latviju turpinās šķērsot atsevišķi sniega un krusas mākoņi, piekrastē gaidāms arī lietus. Reizēm Kurzemē un Ziemeļvidzemē gaidāma lokāla stipra snigšana un sniegputenis. Valsts lielākajā daļā būs tikai nelieli un īslaicīgi nokrišņi, debesis brīžiem skaidrosies.

Minimālā gaisa temperatūra būs +1..-3 grādi, bet Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē, vējam pūšot no jūras, temperatūra nenoslīdēs zemāk par +3..+4 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi. Dominēs mērens dienvidu vējš, naktī uz otrdienu piekrastē gaidāms stiprs dienvidrietumu vējš.

Sagaidāms, ka piektdien Latviju no rietumiem sasniegs jauns ciklons, tas visā valstī var atnest brāzmainus vējus, lietu un sniegu. Šī ciklona ietekme saglabāsies arī brīvdienās, gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā vietām Latvijā krīt slapjš sniegs, un Zosēnos izveidojusies centimetru bieza sniega kārtiņa. Visstiprāk snieg Kurzemes dienvidos pie Lietuvas robežas.