Nākamnedēļ Latvijā gaidāms auksts laiks un nokrišņi

Nākamnedēļ Latvijā būs auksts laiks, daudzviet gaidāmi nokrišņi - pārsvarā lietus, bet vietām arī slapjš sniegs un krusa, prognozē sinoptiķi.

Patlaban no ziemeļiem ieplūst aukstākas gaisa masas, un zemākā gaisa temperatūra gaidāma maija pirmajās dienās. Nākamnedēļ Latvijas tuvumā veidosies ciklons, kas daudzviet atnesīs nokrišņus.

Pagaidām nav iespējams precīzi prognozēt, kur un kad gaidāmas ar ciklonu saistītās nokrišņu zonas. Saskaņā ar vienu no scenārijiem jau pirmdienas pēcpusdienā un otrdien Latvijas centrālajā un rietumu daļā iespējams pamatīgs lietus, vietām slapjš sniegs. Pēc citām prognozēm nepatīkamākie laikapstākļi gaidāmi trešdien vai ceturtdien.

Arī tajās dienās, kad Latviju nešķērsos ciklona nestie nokrišņu mākoņi, vietām valstī gaidāms neliels un īslaicīgs lietus, kā arī krusa no gubu mākoņiem. Gaisa temperatūra saulainākās dienās pakāpsies līdz +8..+13 grādiem, bet mākoņainajās dienās gaiss būs vēl par pāris grādiem vēsāks.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs -1..+4 grādi, bet vietām, mākoņiem izklīstot un vējam norimstot, temperatūra noslīdēs līdz -4 grādiem.