Sestdienas rītā gaisa temperatūra vietām noslīdēja zem nulles

Agrā sestdienas rītā vietām Latvijā gaisa temperatūra noslīdēja zem nulles, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

LVĢMC novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra plkst.6 bija Zosēnos, kur termometrs rādīja -1,5 grādus, kā arī Jelgavā un Stendē, kur tobrīd bija nulle grādu.

Saskaņā ar LVC datiem zemākā gaisa temperatūra fiksēta Amatas novada Melturos, kā arī Garkalnē, kur gaisa temperatūra laikā pa saullēktu pazeminājās attiecīgi līdz -2,3 un -2,4 grādiem. Nedaudz zem nulles termometra stabiņš noslīdēja ar vietām citviet valsts centrālajā un rietumu daļā.

Valsts lielākajā daļā gaiss atdzisa līdz 0..+5 grādiem.

Sestdienas rītā ir neliels mākoņu daudzums, atsevišķi gubu mākoņi nes nelielu un īslaicīgu lietu. Pūš lēns vējš, galvenokārt no ziemeļiem.

Atmosfēras spiediens jūras līmenī ir 763-765 milimetri dzīvsudraba stabiņa.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš ziemeļu vējš līdz četriem metriem sekundē. Gaisa temperatūra plkst.7 bija +4 grādi, lidostā "Rīga" +2 grādi.

Saskaņā ar LVĢMC datiem maksimālā gaisa temperatūra piektdien bija no +12 grādiem Pāvilostā līdz +18 grādiem Bauskā, Daugavpilī un Skrīveros.