Ūdens līmenis upēs pakāpeniski paaugstinās

Pagājušajā diennaktī gandrīz visās Latvijas upēs ūdens līmenis paaugstinājās, bet pieaugums pārsvarā bija neliels, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Visstraujāk - par pusmetru - ūdens līmenis cēlies Daugavas pietekā Dubnā, kā arī Dubnas pietekā Ošā. Savukārt Daugavā pie Krāslavas līmenis diennakts laikā paaugstinājies vien par trim centimetriem, bet posmā no Daugavpils līdz Pļaviņu ūdenskrātuvei - par 19-45 cm.

Daugavā svētdien var sākties plašāka ledus iešana, pagaidām ūdens līmenis nav augsts, līdz kritiskajai atzīmei Jēkabpilī pietrūkst aptuveni pusotrs metrs, Daugavpilī - nepilni četri metri.

Lielupē, turpinoties ledus iešanai, pagājušajā diennaktī novērotas nelielas līmeņa svārstības. Arī Lielupes līmenis ir salīdzinoši zems, pērn palu laikā tas bija par diviem līdz trim metriem augstāks nekā pašlaik.

Līdzīga situācija ir Gaujā, kur atsākusies lēna ūdens līmeņa paaugstināšanās. Citās Vidzemes un Latgales upēs līmenis cēlies par 4-36 cm.

Lielāko Kurzemes upju līmenis pagājušajā diennaktī paaugstinājās par 21-46 cm, Lielupes pietekās ūdens līmenis kāpa par 6-48 cm.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais