Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astroportrets. Bijusī Rīgas domes amatpersona Ārija Stabiņa

© Arhīvs

Pirms tika izsludināta ārkārtas situācija, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa bija paredzējusi 8. novembrī turpināt skatīt krimināllietu, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēta bijusī Rīgas domes amatpersona Ārija Stabiņa.

Viņu korupcijas apkarotāji aizturēja 2012. gada rudenī. Pēc pāris mēnešiem tiesa atbrīvoja apmaiņā pret drošības naudu 15 000 latu apmērā, bet, kad tika pieņemts lēmums Stabiņu apcietināt, viņa bija nozudusi. Valsts policija meklēja piecus gadus, izsludināja arī starptautiskajā meklēšanā, līdz 2017. gada novembrī viņu aizturēja Ēģiptes varas iestādes un izraidīja uz Latviju. Te apcietinājumā Stabiņa pavadīja trīs mēnešus. Pēc tam Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa viņu no apcietinājuma atbrīvoja, jo beidzās tiesību ierobežošanas termiņš. Stabiņai tiek inkriminēta kukuļņemšana 6018 eiro apmērā, dienesta stāvokļa izmantošana un nepatiesu ziņu norādīšana deklarācijās. Ārijas Stabiņas piedzimšanas brīdī Saule atradusies Vērša zodiaka zīmē, kas iezīmē vēlmi pēc labklājības un materiālās stabilitātes. Par Vēršiem mēdz teikt - labi, ja ir savs naudas podiņš. Šī astroloģiskā pozīcija dod apdomīgumu, saimnieciskumu, spēju izvērtēt situācijas, uzkrāt materiālās vērtības. Taču virsroku, domājams, ņēmušas citas rakstura šķautnes, jo prāta planēta Merkurs un sievišķā Venera bijušās Rīgas domes amatpersonas astrokartē ir ar Dvīņu zodiaka zīmes ietekmi, kas daudz neplāno, kam vajag ātri. Turklāt pastāv pretrunas starp prātu un emocijām - loģika saka vienu, sajūtas ko citu. Kas uzvarēs? Dvīņa neapdomīgie plāni apvienojumā ar Vērša materiālismu... Un rezultāts ir tāds, kāds ir. Turklāt horoskopā ir planētu kombinācija, kas norāda, ka grūti pieņemt autoritātes vai, precīzāk sakot, dominē princips: pati visu zinu labāk... Un šī kombinācija nereti cilvēkus iegāž.

Horoskopā ir spēcīga Gaisa stihijas ietekme - idejas, kontakti, spējas ar cilvēkiem sarunāties un sarunāt.

Emociju rādītājs Mēness atrodas Strēlnieka zodiaka zīmē, un cilvēkiem ar šādu stāvokli horoskopā dzīvē nereti parādās ārzemju tēma. Tā teikt - zvaigznēs ierakstīta. Bet Ārijas Stabiņas dzīvē, kā notikumi rādīja - sliktākajā variantā, jo varas iestādes atrada un izdeva Latvijai. Kaut gan «Panorāmas» sižetā nofilmēts, ka uz žurnālista jautājumu, vai bija vērts bēgt, Stabiņa pasmējās.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms precīzs dzimšanas laiks.)

***

Abonē "Vakara Ziņas" šeit.