Sestdienas rīts pat 15 grādus siltāks par piektdienas rītu

Sestdienas rīts daudzviet Latvijā ir par 10-15 grādiem siltāks nekā piektdienas rīts, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Gaisa temperatūra Ventspils novadā ir -7..-10 grādu, lai gan diennakti iepriekš šeit valdīja sals līdz -22..-25 grādiem. Līdzīga situācija ir arī daudzviet Zemgalē un Vidzemē, savukārt Latgalē arī sestdienas rītā ir -17..-24 grādu sals.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Daugavpils apkaimē un Kārsavā, kur temperatūra naktī uz sestdienu pazeminājās attiecīgi līdz -24,4 un -24,7 grādiem. Savukārt siltākā nakts bija Kolkā un Ventspilī, kur termometra stabiņš nenoslīdēja zemāk par -7 grādiem.

Debesis lielākoties klāj mākoņi, mazāk mākoņu ir Latgalē. Nokrišņu nav, pūš neliels dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā mākoņi daļēji klāj debesis, pūš dienvidaustrumu vējš 2-5 metri sekundē. Gaisa temperatūra galvaspilsētā ir -11 grādu. Lidostā "Rīga" vēl pirms diennakts bija -23 grādu sals, sestdienas rītā - tikai -12 grādu.

Siltāks nekā Latvijā ir Skandināvijā. Daudzviet Norvēģijā un Zviedrijā temperatūra pakāpusies virs nulles, piektdien vietumis Norvēģijā gaiss iesila līdz pat +15 grādiem.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) resoriskajā pārbaudē izvērtē informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, aģentūra LETA uzzināja birojā.