Igaunijā sniega kārtas dziļums sasniedz 68, Lietuvā - 38 centimetrus

Pagājušajās brīvdienās arī Igaunijā un Lietuvā sniega krājumi turpināja papildināties, liecina Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta, kā arī Lietuvas Hidrometeoroloģijas dienesta veiktie mērījumi. Dažviet Igaunijā sniega kārtas dziļums sasniedz 68 centimetrus, bet Lietuvas rietumos izveidojusies līdz 38 centimetriem bieza sniega sega.

Biezākā sniega sega Igaunijā - 68 centimetri - pirmdien izmērīta Raplas apriņķī, vairāk nekā pusmetru dziļš sniegs klāj arī lielu daļu Jervas, Rietumviru un Austrumviru apriņķa. Līdz 62 centimetriem bieza sniega kārta sedz arī Sāremā, Igaunijas lielākās salas, austrumu daļu. Vienlaicīgi Sāremā rietumu piekrastē sniega sega nav biezāka par 10 centimetriem.

Mazāk sniega ir arī Tallinas apkaimē un Igaunijas dienvidu daļā, kur sniega segas vidējais biezums nav lielāks par 35 centimetriem.

Savukārt Lietuvā visvairāk sasnidzis valsts rietumos, jūras piekrastē, kur zemi klāj 34-38 centimetrus bieza sniega kārta. Pārējo Lietuvas daļu pirmdien sedz 12-28 centimetri sniega.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu staciju datiem biezākā sniega sega Latvijā ir Rīgā - 36 centimetri. Latvijā ir maz meteostaciju, kas ziņo par sniega biezumu, tādēļ, visticamāk, vietām valstī sniega sega ir lielāka.

Latvijā šoziem visvairāk snidzis Vidzemē, Kurzemes vidienē un līča piekrastē, savukārt vismazāk sniega ir jūras piekrastē Kurzemes rietumos, kā arī valsts dienvidos, kur sniega sega vietām nav biezāka par 15 centimetriem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais