Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sinoptiķi prognozē, ka nedēļas nogalē laiks kļūs siltāks

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Nedēļas nogalē Latvijai no Skandināvijas īslaicīgi pietuvosies siltāka gaisa masa. Dažviet snigs, Kurzemes piekrastē iespējams arī slapjš sniegs, bet būtisks sniega segas pieaugums netiek prognozēts, prognozē sinoptiķi.

Sestdien Latvijā debesis lielākoties klās mākoņi un daudzviet snigs, nokrišņi galvenokārt būs nelieli, prognozē sinoptiķi.

Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš valsts rietumu un centrālajā daļā brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 10-15 metriem sekundē, tādēļ vietām putinās.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..-3 grādi, valsts austrumu novados līdz -9 grādiem.

Rīgā gaidāms sniegs un putenis, vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē, gaiss iesils līdz -1 grādam.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, kā arī ciklona rietumu perifērija. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1024-1029 hektopaskāli.

Nedēļas nogalē pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, sestdien un naktī uz svētdienu piekrastes rajonos tas būs brāzmains. Tikmēr LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis precizē, ka vējš Vidzemē un Latgalē būs pārsvarā lēns, bet Kurzemes piekrastē brāzmas sasniegs 15-17 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienās būs no +1 līdz -5 grādu robežās rietumu daļā, turpretī austrumos nebūs siltāk par -5, -11 grādiem.

Gaisa temperatūra sestdienas naktī vēl daudzviet valsts austrumu daļā noslīdēs zem -15 grādiem, bet svētdienas naktī lielākajā valsts daļā -2..-7 grādi, vietām Vidzemē -8..-13 grādi.