Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdien gaidāms sniegs, lietus un atkala

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Ceturtdienas rītā daudzviet Latvijā snieg un līst, tas galvenokārt ir sasalstošs lietus jeb atkala, liecina meteoroloģiskā informācija.

Visā valstī apmākušās debesis un dūmaka. Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Gaisa temperatūra no +4 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē līdz -5..-9 grādiem valsts austrumu daļā.

Sniega segas biezums saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ir no sešiem centimetriem Priekuļos un septiņiem centimetriem Liepājā līdz 23 centimetriem Ventspilī un 29 centimetriem Dagdā.

Rīgā līņā, redzamību samazina dūmaka, pūš dienvidu vējš četri metri sekundē un gaisa temperatūra pakāpusies līdz -2 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.janvārī bija +19 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -30 grādi Somijas ziemeļos un Krievijā.

Šorīt visos Latvijas reģionos sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 218 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir posmos uz Tallinas šosejas posmā Berģi - Ainaži, uz Vidzemes šosejas visa maršruta garumā, uz Valmieras šosejas visa maršruta garumā, uz Rīgas apvedceļa visa maršruta garumā, uz Daugavpils šosejas posmā Rīga - Pāternieki, uz Bauskas šosejas posmā no Rīgas līdz Grenctālei, uz Jelgavas šosejas visa maršruta garumā, uz Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Kalvenei.

Tāpat līdzīgi apstākļi ir posmos uz Ventspils šosejas posmā Rīga - Ventspils, uz autoceļa Liepāja - Rucava visa maršruta garumā, uz autoceļa Jēkabpils -Terehova posmā Rēzekne - Stalbovka un Ludza - Terehova, uz Grebņeva - Medumi šosejas visa maršruta garumā, uz Daugavpils apvedceļa visā posmā, uz Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā un uz autoceļa Tīnūži - Koknese visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valsts teritorijā izņemot Ludzas un Krāslavas apkārtnēs.

LVC šādos laika apstākļos aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.