Kādi laikapstākļi gaidāmi oktobra pirmajā dienā?

© Valery Sharifulin/TASS/SCANPIX

2018.gada septembra pēdējā diena ar laikapstākļiem nelutina- daudzviet īslaicīgi līst un pūš vējš. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes liecina, ka līdzīgi laikapstākļi gaidāmi arī oktobra pirmajā dienā.

Nākamā nedēļā gaidāmi nepastāvīgi laika apstākļi.

LVĢMC sinoptiķi informē, ka naktī uz 1.oktobri gaidāms īslaicīgs lietus. Vietām zemes virskārtā šonakt iespējama arī salna. Pirmdien īslaicīgs lietus gaidāms vien Kurzemē. Dienā gaiss iesils no +12 līdz +15 grādiem.

Jau vēstīts, ka nākamā nedēļā gaidāmi nepastāvīgi laika apstākļi - laika apstākļus noteiks vairāki cikloni starp kuriem īslaicīgi pastiprināsies augsta spiediena atzari, līdz ar to Latviju nedēļas gaitā šķērsos vairākas nokrišņu zonas, kā arī atkal gaidāma vēja pastiprināšanās - no nedēļas vidus vējš teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-18 m/s, atsevišķās dienās piekrastē līdz 23 m/s.

Naktīs lielākoties gaiss atdzisīs līdz +4, +10 grādiem, bet dienas laikā lielākoties iesils līdz +9, +14 grādiem, tikai saulainākas dienās vēl par kādu grādu vairāk.

Svarīgākais