Biezākā sniega sega sasnigusi Alūksnē un Kolkā

Pastiprinātas snigšanas dēļ šodien Kolkā sniega segas biezums sasniedzis 41 centimetru, kamēr Alūksnē sasniguši jau 46 centimetri sniega un snigšana joprojām turpinās.

Kā liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājas lapā "meteo.lv", biezākā sniega kārta sasnigusi valsts ziemeļu rajonos gan Vidzemē, gan Kurzemē, Rūjienā sniega segas biezumam sasniedzot 32 centimetrus, Ventspilī - 31 centimetru un Mērsragā - 30 centimetrus. Savukārt Zosēnos izveidojusies 37 centimetru bieza sniega kārta.

Kā aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, tuvākā nakts gaidāma bez nokrišņiem, bet no austrumiem pietuvosies ciklons un nakts otrajā pusē atsāksies snigšana un rīt sniegs gaidāms lielākajā valsts teritorijas daļā.

Otrdienas naktī snigšana turpināsies, saglabājoties pasliktinātai redzamībai, bet trešdienas naktī snigšana būs īslaicīgāka un sniegs lielākoties gaidāms Latvijas rietumu daļā. Tomēr dienā daudzviet Latvijā atkal gaidāms sniegs un puteņi, kā arī brāzmains vējš no 15 līdz 18 metriem sekundē.

Šobrīd Latvijā gaisa temperatūra ir no mīnus 1,1 grādiem Vidzemē līdz mīnus 3,2 grādiem Kurzemē un snigšana turpinās Rīgā, Alūksnē un Skrīveros.