Talsos par kukuļņemšanu aiztur divus policistus

Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturējuši divus Talsu iecirkņa policistus.

1. jūlijā Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja divus Talsu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektorus. 1975. gadā un 1979. gadā dzimušie policijas darbinieki bija pieprasījuši un pieņēmuši kukuli 60 latu apmērā.

Kukulis tika pieprasīts par drošības līdzekļa - apcietinājums nepiemērošanu uzsāktajā kriminālprocesā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas- par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījušas valsts amatpersonas, izmantojot savu dienesta stāvokli, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

3. jūlijā aizdomās turētajām amatpersonām piemērots drošības līdzeklis – uzturēšanās noteiktā dzīves vietā un noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.