Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aktiera Romualda Ancāna piemiņai LTV1 demonstrēs viņa pēdējo filmu "Rūdolfa mantojums"

Godinot mūžībā aizgājušā aktiera Romualda Ancāna piemiņu, Latvijas Televīzija (LTV) svētdien skatītājiem piedāvās režisora Jāņa Streiča filmu "Rūdolfa mantojums", kas ir pēdējā kinolente, kurā piedalījās aktieris.

Filma televīzijas ēterā būs skatāma pēc ziņu raidījuma "Panorāma" – plkst.21.40.

"Rūdolfa mantojums" ir pēdējā filma, kurā filmējies Romualds Ancāns, spoži nospēlējot bagātā un lepnā saimnieka Rūdolfa Rūdupa lomu.

Jau vēstīts, ka atvadīšanās no aktiera notiks otrdien, 20.septembrī, plkst.11 Jēkaba katedrālē Rīgā, savukārt apbedīšana – plkst.15.30 Vārkavas novada Muktu kapsētā.

Ancāns mira naktī uz ceturtdienu 67 gadu vecumā. Aktieris miris infekcijas slimības dēļ, kura, pēc režisora Jāņa Streiča vārdiem, viņu skāra īsi un asi. Ancāns saslimis vasarā un aizgājis mēneša laikā, pastāstīja režisors.

Ancāns dzimis 1944.gada 1.aprīlī Līvānu pagasta Staros.

Daudzus gadus Romualds Ancāns bija Dailes teātra aktieris, vēlāk strādājis arī teātrī "Skatuve", bet īpašu skatītāju mīlestību un plašu popularitāti iemantojis ar lomām tieši Jāņa Streiča filmās – "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Cilvēka bērns" un "Rūdolfa mantojums", latviešu kinomākslā ienesot kolorītu latgaliešu raksturu.