Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Par komitejas vadīšanu Ančāns saņems 1200 latus mēnesī

Jūrmalas domes deputāts Ilmārs Ančāns par domes Izglītības komitejas vadīšanu turpmāk saņems 1200 latus mēnesī, ziņo "LETA video".

Līdz ar mēra nomaiņu Jūrmalā pārmaiņas sākušās arī vairākās domes struktūrās. Iecelts vēl viens mēra vietnieks, kā arī mainīts vairāku domes komiteju sastāvs. Pie jauna amata šodien ticis arī "jūrmalgeitas" galvenais varonis deputāts Ilmārs Ančāns. Viņš iecelts par Izglītības komitejas vadītāju.

Līdz ar jauno amatu Ančāna ienākumi vairākkārt pieaugs. Līdz šim kūrortpilsētas domes deputāti par kādas no septiņu komiteju vadīšanu pie deputāta algas saņēma 300 latu lielu piemaksu, taču Ančāna atalgojums par izglītības nozares uzraudzību būs 1200 latu mēnesī, liecina "LETA video" rīcībā nonākušais lēmuma projekts.

Ančāns šādu atalgojumu uzskata par adekvātu. "Tā ir pilna darba slodze visu darba dienu," sacīja Ančāns. "LETA video" salīdzina, ka Saeimas deputāts par komitejas vadīšanu saņem gandrīz sešas reizes mazāku atalgojumu - 193 latus mēnesī.

Jūrmalas domei tuvu stāvošas personas "LETA video" informēja, ka tieši jaunais amats ir tas, kas pārliecināja Ančānu pieslieties jaunajai Jūrmalas domes koalīcijai. Ančāns to, ka viņa balss tikusi nopirkta, piedāvājot labi atalgotu amatu, noraida. "Tas ir provokatīvs jautājums," sacīja Ančāns.

Iespējams, drīzumā Ančāns varētu tikt pie vēl kāda labi apmaksāta amata, jo "LETA video" rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka drīzumā Ančāns tiks virzīts arī darbam Bulduru slimnīcas valdē.

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome 9.septembrī atkārtotā sēdē lēma par pilsētas mēra Romualda Ražuka (PS) atbrīvošanu no mēra amata.

Jau ziņots, ka astoņi Jūrmalas domes deputāti augusta beigās Ražukam iesniedza pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata. Pieprasījumu parakstīja deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis, Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") un Dzintra Homka.

Jūrmalas dome 9.septembrī nolēma par domes priekšsēdētāju iecelt bijušo pilsētas izpilddirektoru Gati Truksni (LZS, KDS, LPP/LC).

Par Trukšņa iecelšanu Jūrmalas mēra amatā nobalsoja astoņi deputāti, bet par otru mēra amata kandidātu Romualdu Ražuku (PS) nobalsoja septiņi deputāti.