Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Iekšlietu ministrs nosoda uz Jelgavas šosejas reibumā pieķertā kravas auto šofera rīcību

© Kaspars Krafts / F64

Kravas auto vadītāju darba devējiem ir rūpīgāk jāseko līdzi darbinieku veselības stāvoklim un viņu spējai pildīt pienākumus, aģentūrai LETA norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV), komentējot incidentu, kad uz Jelgavas šosejas tika pieķerts kravas auto vadītājs dzērumā.

Viņš norādīja, ka Jelgavas šoseja ikdienā ir samērā noslogota un kravas auto šofera bezatbildīgās rīcības sekas varēja kļūt traģiski liktenīgas.

Vienlaikus ministrs pateicās gan tam, kurš ziņoja par citus satiksmes dalībniekus apdraudošo auto, gan arī Valsts policijas operatīvai rīcībai, saņemot attiecīgo ziņojumu.

"Latvijā nav un nebūs tolerances pret dzērājšoferiem. Šajā gadījumā atbildība par braukšanu reibumā primāri ir autovadītājam, tomēr arī darba devējiem, kuri nodarbina kravas auto vadītājus, būtu rūpīgāk jāseko līdzi savu darbinieku veselības stāvoklim un spējai pildīt darba pienākumus," uzsvēra Kozlovskis.

Viņš piebilda, ka Nodrošinājuma valsts aģentūras stāvvietās šobrīd ir vairāk nekā 800 konfiscētu automašīnu, un no tām vairāk nekā 40% ir konfiscētas dzērājšoferiem.

Ministrs arī atzīmēja, ka šī statistika saglabājas nemainīgi augsta par spīti likuma bardzībai.

Jau ziņots, ka šonedēļ Valsts policija uz Jelgavas šosejas aizturējusi kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā.

Par šo pārkāpumu sākts kriminālprocess. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.