Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vasaras brīvlaikā algotu darbu strādāja gandrīz 5000 skolēnu

© Oksana Džadana/F64

Šogad Nodarbinātības valsts aģentūras skolēnu vasaras brīvlaika nodarbinātības programmā piedalījās kopumā 4906 jaunieši,  informēja Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

Šovasar sakarā ar Covid-19 izplatību jau kopš 2004.gada aģentūras sāktā prakse jauniešiem vasaras brīvlaikā rast iespēju strādāt algotu darbu kādā no Latvijas uzņēmumiem notika tikai divus mēnešus.

Tās laikā kopumā tik saņemti 742 darba devēju pieteikumi par 6111 darba vietu izveidi vasaras mēnešos. Pasākuma īstenošanā piedalījās 536 darba devēji, no kuriem 169 bija jauni sadarbības partneri, izveidojot 4777 darba vietas. Izveidotajās darba vietās tika nodarbināti 4906 jaunieši.

Pasākuma būtība ir sniegt skolēniem praktisku atbalstu karjeras vadības prasmju attīstībai, dot ieskatu darba pasaulē un darba tirgus funkcionēšanas pamatprincipos. Šajā laikā jaunieši var iepazīt darba līguma attiecības, apgūt darba drošības pamatprasības, pilnveidot prezentācijas, komunikācijas, sadarbības, organizatoriskās, plānošanas, citas prasmes, kā arī organizēt savu laiku un sadzīvi.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) pauda prieku, ka skolēnu vasaras nodarbinātības programma tiek īstenota jau vairāk nekā desmit gadus un arī šogad, par spīti Covid-19 pandēmijai, interese par iespēju brīvlaikā strādāt bijusi liela.

"Gandrīz pieci tūkstoši jauniešu piedalījās programmā, guva pieredzi un praktiskas iemaņas. Ceru, ka skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumus varēs īstenot arī nākamgad," uzsver ministre.

Šovasar visvairāk darba vietas izveidoja SIA "Maxima", kas skolēniem piedāvāja 244 darba vietas profesijā preču izvietotājs.

Tikmēr 100 darba vietas tādās profesijās kā palīgstrādnieks, muzeja izstāžu un ekspozīciju uzraugs, labiekārtošanas strādnieks un apkopējs tika izveidotas Liepājas pašvaldības aģentūrā "Nodarbinātības projekti", savukārt 87 darba vietas profesijās palīgstrādnieks, skolotāja palīgs un dokumentu kārtotājs izveidotas Jelgavas novada pašvaldībā.