Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas ziedotājiem izdevies izglābt mazo Beatrisi

© snowflake/ekrānšāviņš

Pagājušā gada novembra beigās Polijas pilsētā Katovicē, Jāņa Pāvila II bērnu slimnīcā veiksmīgi tika veikta nopietna sirds operācija divgadīgajai Beatrisei, kura īsi pirms gada nogales svētkiem atgriezusies mājās. Vecāki un mazulīte, kura ar katru dienu jūtas arvien labāk, pateicas visiem ziedotājiem, kuri neliedza palīdzību sarežģītajā situācijā.

Mazajai Beatrisei tika piedāvāts veikt sirds operāciju Latvijā, taču ārsti Polijā piedāvā operāciju veikt pēc savādākas tehnoloģijas, solot labāku rezultātu. Vēršoties pie sabiedrības pēc palīdzības, biedrība «Labdarība lapa Snowflake» dažu dienā laikā ziedojumos Beatrises operācijai savāca 14 000 eiro, savukārt atlikušos 7 000 eiro, kas bija nepieciešami, lai apmaksātu pēcoperācijas ārstēšanos slimnīcā Polijā, izdevās savākt meitenītes vecākiem.


Novembra nogalē mazā Beatrise devās uz Katovici, kur viņai sirds operāciju. Beatrises operācija noritējusi veiksmīgi un bez sarežģījumiem.

Jāpiezīmē, ka Beatrise ir tā pati mazulīte, kuras vecākiem tika pārmesta piederība Jehovas lieciniekiem, kuras dēļ viņi meklējuši iespēju veikt meitai operāciju bez asins pārliešanas.

Beatrisi operējušais ārsts gan uzsver , ka pasaules pieredze rāda – operācijas bez asins pārliešanas norit veiksmīgāk, jo, izmantojot svešas asinis, īpaši – bērniem, palielinās dažādi infekciju riski, kā arī iespējama nesaderība. "Pat, ja cilvēki nav Jehovas liecinieki, mēs operāciju laikā cenšamies pēc iespējas izvairīties no asins pārliešanas un saglabāt paša operējamā asinis," skaidro kardioķirurgs, piebilstot, ka viņš ir gatavs dalīties savā ilggadējā pieredzē arī ar kolēģiem Latvijā, kuri piedāvāja operēt Beatrisi, tikai izmantojot asins pārliešanu.

Mediķis arī uzsver, ka šādos gadījumos operāciju nepieciešams veikt pēc iespējas ātrāk, jo tas sola labākus rezultātus mazajiem pacientiem. Viņš pats vairākkārtīgi operējis dažus mēnešus vecus mazuļus ar tādu pat diagnozi kā Beatrisei, un norāda uz būtisko lomu diagnozes ātrai diagnosticēšanai. Jāpiebilst, ka sākotnēji Beatrisei Latvijā tika uzstādīta nepareiza diagnoze, kas neļāva laikus sākt ārstēšanu.