Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Džeza koncertsērijā Rīgā uzstāsies ASV, Itālijas un Francijas mākslinieki

© Pexels.com

Festivālā "Rīgas ritmi" no 13.oktobra līdz 3.novembrim rudens koncertsērijā "Art of Riga Jazz" Latvijas Radio 1.studijā uzstāsies mākslinieki no ASV, Itālijas un Francijas, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji

Rīgā muzicēs amerikāņu džeza pianists Emets Koens ar savu trio, itāļu pianists Lorenco De Finti ar savu kvintetu, četru muzikāli zinātkāru itāļu grupa "Satoyama" un franču-togo dziedātāja Lora Pranss kopā ar Martinikas pianistu Gregoriju Privatu no Parīzes.

Koncertsēriju 13.oktobrī uzsāks itāļu pianists Lorenzo De Finti, kuram pievienosies arī citi mākslinieki. De Finti specializējies džezā un mūsdienu mūzikā, atspoguļojot ietekmes, ko guvis ceļojot un koncertējot Eiropā un ASV. Viņš ir arī pasniedzējs un džeza radio raidījumu vadītājs, kurš rīko seminārus un meistarklases par klavieru un taustiņinstrumentu izpildījumu un tehniskajiem aspektiem.

Nedēļu vēlāk, 20.oktobrī, Latvijas Radio 1.studijā būs iespējams iedziļināties itāļu apvienības radītajā mūzikā. "Satoyama" ir četru itāļu mūziķu grupa. Šogad viņi atzīmē šī ceļa desmito gadadienu un ir gatavi aicināt uz jubilejas ballīti arī Latvijas publiku. "Satoyama" mūzikā ievītas Ziemeļeiropas džeza ietekmes, kas sajauktas kopā ar eksperimentiem gan akustiskajā, gan elektroniskajā laukā.

Savukārt 28.oktobrī Rīgā būs iespējams baudīt amerikāņu džezu, jo tad Latvijas Radio 1.studijā uzstāsies pianists Emets Koens kopā ar citiem mūziķiem. Džeza pianists un komponists. Koens ir savas paaudzes mūzikas attīstības avangardā. Būdams atzīts brīnumbērns, Koens jau trīs gadu vecumā sāka mācīties klavierspēli un ātri kļuva par muzikalitāti, tehniku un nobriedušu koncepciju piedāvājošu jauno mākslinieku.

Paredzēts, ka 3.novembrī koncertsēriju "Art of Riga Jazz" noslēgs Lora Pransa - franču-togo dziedātāja un komponiste. Kopā ar pianistu un aranžētāju Privatu no Martinikas viņa izpilda melodijas afrolatīņu ritmos. Māksliniece vienmēr miksējusi kopā savas globālās mūzikas ietekmes ar izcilo blūza un džeza balsu mantojumu.

"Art of Riga Jazz" ir īpaša improvizācijas un džeza mūzikas koncertu sērija muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē. Koncerti Latvijas Radio 1.studijā iesāksies ar mūzikas žurnālista Kaspara Zaviļeiska vadītu sarunu, ļaujot vēl vairāk izprast viņu radošās darbības nianses.