Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ar koncertiem Latvijā atgriežas baltkrievu "Super Besse"

© Publicitātes foto

Baltkrievu grupa “Super Besse” pēc diviem septembra sākumā nospēlētiem koncertiem Lietuvā turpina rudens turneju Baltijas valstīs ar sešiem koncertiem Latvijā un Igaunijā.

Rīgā grupa “Super Besse” atgriezīsies 29. septembrī, kad uzstāsies K. K. fon Stricka villā. Pie mums šie baltkrievi jau ir viesojušies vairākkārt, un tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums - viņu albumu izdevēji ir mūsu “I Love You Records”. “Mēs ar lieliskām priekšnojautām gaidām koncertus Latvijas un Igaunijas pilsētās, kur priecāsimies atskaņot [savu jaunāko] albumu “La Nuit*”. Ar to jau esam bijuši turnejās Vācijā un Francijā, un, arvien uzlabojot skanējumu, esam atraduši visjaudīgāko izpildījuma veidu. Programmā būs gan jaunā, gan iepriekšējā albuma dziesmas. Ir jauki atgriezties vietās, kur sākās mūsu ceļš mūzikā,” tā “Super Besse” dziedātājs un ģitārists Maksims Kuļša. Pirms Rīgas baltkrievi uzstāsies Daugavpils “Artilērijas pagrabos” (27. septembrī) un Liepājas “Fontaine Palace” (28. septembrī), bet pēc tam viņu ceļš vedīs uz Vīlandi, Tallinu un Tartu.

“Post punk/coldwave” grupa “Super Besse” dibināta 2013. gada nogalē Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Kopš tā laika “Super Besse” snieguši vairāk nekā simts koncertus Francijā, Vācijā, Nīderlandē un citās Eiropas valstīs. Ar Igauniju un Latviju viņus saista īpašas attiecības: festivālā “Tallinn Music Week 2014” notika grupas pirmais koncerts ārpus Baltkrievijas, bet abi “Super Besse” albumi “63610*” un “La Nuit*” ir izdoti Latvijas mūzikas apgādā “I Love You Records”.