Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete savā "Facebook" kontā dalījusies ar ģimenes bērnu mīļāko, ātri pagatavojamo kūku.
3 paciņas cepumu “Selga”,
100 g rozīnes,
150 g citas sukādes,
150 g kapātu riekstu,
500 g vārītā krēma,
100 g kakao.
Pagatavošana:
Vārītā krēma koncentrātu var nopirkt gatavu vai veidot pats, bet Sandra Kalniete vārīto krēmu izvēlas nopirkt koncentrāta veidā. Jāsalauž cepumus gabaliņos, jāpieliek tējā vai apelsīnu sulā izmērcētas rozīnes (rozīnes var mērcēt arī rumā vai citā stiprā dzērienā - ja ēdēji nav bērni), sagrieztas sukādes un kapātus riekstus, tad jāpārlej ar atdzesētu vārīto krēmu, kam piejaukts kakao. Viss kārtīgi jāsajauc, blīvi jāiespiež formā, kas Kalnietes gadījumā ir bļoda. Trauks vai forma pirms tam ir jāizklāj ar pārtikas plēvi.
Kad viss ir sakārtots traukā, to ievieto ledusskapī ievilkties vismaz uz 12 stundām.
Sandra Kalniete iesaka pat paturēt diennakti.
Kad kūka ledusskapī noturēta, jānoņem plēve un ar karstu nazi jāsagriež šķēlēs. Nazim ir jābūt karstam, lai vieglāk un gludāk varētu sagriezt kūku, kuras konsistence pretējā gadījumā pielips pie naža asmens.