Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Kārlis Leiškalns pensijā, bet sieva saņem bezdarbnieka pabalstu

© F64

Lai gan sākotnēji no neoficiāliem avotiem izskanējusi informācija, ka Rīgas brīvostā darbu zaudējuši abi dzīvesbiedri, sarunā ar »Vakara Ziņām« Kārlis Leiškalns ievieš skaidrību.

«Es joprojām esmu Latvijas Brīvostu asociācijas izpilddirektors. Savukārt Anita jau taisījās pati no darba iet prom no pagājušā gada jūnija. Taisījās, kamēr sataisījās. Tagad līdz ar reorganizāciju viņa arī aiziet no darba Rīgas brīvostā,» skaidro Leiškalns. Savukārt, ja arī bijušais politiķis un Latvijas Brīvostu asociācijas izpilddirektors paliktu bez darba un amata, bezdarbnieka statuss viņam vairs nepienākas. «Man nav ne mazāko izredžu kļūt par bezdarbnieku, jo esmu godīgi pelnītā pensijā,» viņš nosaka.

Taču, runājot par dzīvesbiedri Anitu, vīrs nosaka, ka viņa noteikti būs bezdarbniece. «Pagaidām Anita par jaunām darba iespējām nedomā, jo grib atpūsties no tā darba, ko viņa beidzamos desmit gadus ir darījusi,» teic Leiškalns. Viņš arī prāto, ka sieva nu varēs mierīgi baudīt dzīvi un pievērsties mazbērniem. Pavisam nesen apprecējās arī Anitas un Kārļa Leiškalnu vienīgais dēls Jēkabs. Nu visi četri bērni ir nodibinājuši savas ģimenes. Leiškalnu vecākā meita, starptautisko attiecību eksperte Guna Leiškalne-Rokk jau daudzus gadus ir precējusies ar igauņu uzņēmēju Janno Rokk, un abu savienībā dzimušas divas meitas - Sofija un Paula. Pērnajā vasarā kāzas svinēja divas Leiškalnu meitas. Pēc sešu gadu draudzības kuplā viesu pulkā viens otram jāvārdu teica politiķis Edgars Jaunups un fonda «Mākslai vajag telpu» vadītāja Katrīna Leiškalne, kas pēc kāzām pieņēma vīra uzvārdu. Pērn jaunais pāris kļuva par dēlēna Karla vecākiem. Vasarā kāzas svinēja arī Leiškalnu jaunākā meita, māksliniece Dārta Leiškalne un uzņēmējs Juris Fogelsons. Abu ģimenē aug divi bērni. Šā gada sākumā apprecējās arī Leiškalnu dēls Jēkabs un skaistumkopšanas industrijā strādājošā Santa, kas pēc kāzām pārgāja vīra uzvārdā.