UZZIŅAI. Raksturs. Temperaments. Astroloģiskās stihijas

© Pixabay

Glu­ži kā da­bā, arī kat­ra cil­vē­ka ho­ro­sko­pā ir pār­stā­vē­tas vi­sas četr­as sti­hi­jas – Uguns, Gaiss, Ūdens un Ze­me.

Ap­ska­tot sa­vu ho­ro­sko­pu vai kon­sul­tē­jo­ties ar as­tro­lo­gu, kļūst re­dzams, vai sti­hi­jas ir līdz­sva­rā vai kā­da no tām do­mi­nē, var­būt kā­da nav pār­stā­vē­ta vis­pār (kas arī ir sva­rī­gi), un tā­dē­jā­di ie­spē­jams iz­prast sa­vas rak­stu­ra īpa­šī­bas, no­slie­ces, tiek­smes. Uguns do­mi­nan­tei rak­stu­rī­gi rī­ko­ties, Ze­mes īpat­svars iz­vē­lē­sies no­gai­dīt, Gai­sam va­ja­dzēs vi­su sa­prast, Ūdens sti­hi­jai iz­just. Pie­mē­ram, cil­vē­kam, ku­ra ho­ro­sko­pā pre­va­lē Uguns sti­hi­ja, bet Ze­mes zī­mēs vis­pār nav ne­vie­nas pla­nē­tas, var bie­ži ras­ties la­bas ide­jas, ta­ču ne­vie­nu no tām viņš ne­spēj re­ali­zēt līdz ga­lam. Vi­ņam, ie­spē­jams, pa­tīk būt sa­bied­rī­bā un uz­ma­nī­bas cen­trā, ta­ču pa­ga­lam ne­vei­cas ar sa­dzī­vis­ka­jiem jau­tā­ju­miem. Sa­vu­kārt cil­vē­kam, ku­ra ho­ro­sko­pā dau­dzas pla­nē­tas ir Ūdens sti­hi­jas zī­mēs, var būt grū­tī­bas ar ro­be­žu ie­vē­ro­ša­nu - ir tiek­sme uz at­ka­rī­bām, viņš vien­mēr un vi­sur ka­vē, ie­grimst me­lan­ho­li­jā un dep­re­si­jā. Arī uz vie­nu un to pa­šu no­ti­ku­mu sti­hi­jas re­aģē at­šķi­rī­gi - Uguns var likt aiz­svil­ties dus­mās, bet Ūdens - iz­plūst asa­rās.

Stihiju raksturīgākās īpašības ir šādas:

Uguns - ini­ci­atī­va, im­pulss, centrs, lī­de­ris, ide­ja, uz ār­u vēr­sta ak­ti­vi­tā­te, dros­me, mērķ­tie­cī­ba, di­na­mi­ka, strau­jums, spēks, gri­ba, ātr­as dus­mas, spējš prieks. Ātr­i uz­švirkst, ātr­i iz­dziest.

Gaiss - in­te­lekts, sa­skar­sme, ziņ­kā­re, zi­nāt­kā­re, mā­cī­bas, ko­mu­ni­kā­ci­ja, daudz­vei­dī­gas in­te­re­ses, dip­lo­mā­ti­ja, prāts, in­for­mā­ci­ja, iz­glī­tī­ba, jau­nu­mi, pļā­pī­gums. Vai­rāk ru­nu, ma­zāk dar­bu. Ja nav va­ja­dzī­bas mo­bi­li­zē­ties, da­rīt­spē­ja iz­plēn.

Ūdens - dvē­se­le, dzī­ve, sa­turs, at­mi­ņa, emo­ci­jas, re­li­ģi­ja, māk­sla, mis­ti­ka, in­tu­īci­ja, sap­ņi, at­tie­cī­bas, ģi­me­ne, vi­de, līdz­jū­tī­ba. Tiek­sme uz me­lan­ho­li­ju, ira­ci­onā­lo. Pie­lā­go­jas ap­stāk­ļiem, to­mēr tos ne­ma­nā­mi ie­tek­mē­jot.

Ze­me - ma­tē­ri­ja, for­ma, re­zul­tāts, pat­stā­vī­ba, ap­strā­de, krā­ša­na, ob­jek­ti­vi­tā­te, ana­lī­ze, lo­ģi­ka, pie­rā­dī­ju­mi, pie­re­dze, sta­bi­li­tā­te, prak­tis­kums, ēr­tī­bas. Da­ra lē­ni, bet pa­ma­tī­gi. Vēr­tī­ba ir vi­sam, kam ir for­ma un ko var sa­taus­tīt, sa­krāt, uz­celt, pa­ņemt.

Horoskopi

Domāšanas temps mēdz būt izšķirīgs situācijās, kad nepieciešama ātra reakcija. Ir cilvēki, kas ātras reaģēšanas iemaņas izmanto profesionālajā darbībā, kļūstot par specvienības kareivjiem, pilotiem vai smalkiem ķirurgiem, kad sekundēs pieņemti lēmumi nosaka dzīvību cenu.

Svarīgākais