Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Vai 29. februāris ir īpašs dzimšanas datums?

© Pixabay

Tā varētu sacīt. Ne tikai tāpēc, ka šis datums kalendārā parādās reizi četros gados (ar retiem izņēmumiem).

Un ne tāpēc, ka gadās juridiski kāzusi, kas var samulsināt tiesu. Tā noticis Austrālijas pilsētā Kanberā. 2000. gada 29. februārī dzimušai meitenei Kanberas tiesa uzrādīja apsūdzību par 2018. gada 28. februārī veiktu noziegumu. Cik veca viņa bija nozieguma izdarīšanas brīdī, ja pērnais nebija garais gads, tātad februāris noslēdzās ar 28., nevis 29. datumu? Tiesnese, juristi un apsūdzības pārstāvji skaldīja matus, argumentējot, tieši kurā datumā viņa novecoja «pareizi», lai varētu saukt pie atbildības kā pilngadīgu personu. Tiesa izlēma, ka cilvēks nav sasniedzis konkrētu vecumu, kamēr nav sākusies vai pagājusi viņa dzimšanas diena. Tātad 2019. gada 28. februārī austrāliete vēl nebija 18 gadu veca.

29. februārī dzimušo cilvēku ir tikai viens procents no pasaules iedzīvotājiem. Starp viņiem - Romas pāvests Pāvils III, komponists Džoakīno Rosīni, žurnāliste Silva Bendrāte. Iespējams, tik neordinārs dzimšanas datums vairāk piedienētos Ūdensvīriem, bet, pateicoties Romas imperatora Jūlija Cēzara «salabotajam» kalendāram, tas tika Zivīm. Ja, plānojot mazuli, gribas, lai viņš piedzimtu tieši 29. februārī, ir vērts iepazīties ar šo īpašo cilvēku raksturojumu.

29. februārī dzimušie tiek vērtēti kā dabas doti harismātiski līderi, organizatori un psihologi, prasmīgi sarunbiedri, diplomāti, apveltīti ar taktu un pieklājīgām manierēm, ambiciozi cilvēki ar milzīgām pārliecināšanas spējām un labu veselību. Viņi prot manipulēt ar cilvēkiem, ir labi oratori. Viņiem patīk ceļot, viegli maina dzīves vietu. Jaunībā var būt materiālas problēmas, tomēr ar savu neatlaidīgo darbu cilvēks kļūst nodrošināts. Liela nozīme ir ģimenei, bet jāsargās izrādīt savu vēlmi dominēt, būt noteicējam. Var sasniegt augstu stāvokli sabiedrībā.

Viņi var viegli aizrauties ar jaunām diētām, un, ja gribas neatgriezeniski sabojāt veselību, tad ikkatra jauna diēta palīdzēs to izdarīt. Tāpēc - vispirms pārbaudīt, tikai pēc tam ieviest savā dzīvē! Jūtīgi cilvēki, kuriem nervu sistēma regulāri jāatpūtina.

29. februārī dzimst talantīgi cilvēki. Bagātā fantāzija ļauj viņiem rīkoties citādi, nekā to darītu vairums, bet tieši tas 29. februārī dzimušos var nobiedēt, un viņi savas īpašās spējas jeb ekscentriskumu var sākt slēpt zem maskas «darīšu tāpat kā visi, lai tikai iekļautos sabiedrībā». Vienlaikus viņi ir godkārīgi un negrib spēlēt otro vijoli.

Viņiem kā kaķim ir deviņas dzīvības, proti, spēja izvairīties no bīstamām situācijām. Viņi var rīkoties ļoti neprātīgi citu cilvēku ieskatā, bet iziet no ūdens sausām kājām.

Datumam piesummējot mēnesi (29+2=31/4), iegūst norādes uz 29. februārī dzimušo cilvēku cīnītāju raksturu. Viņi nepadosies, sasniegs iecerēto, spītējot šķēršļiem, bet, piedzīvojot personisko bankrotu, var sabirzt kā senas grāmatas lapa. Viņiem jāiemācās pārdzīvot sakāvi.

Jā, var teikt, ka Četrinieku dzīve nav viegla, tajā pārbaudījumu netrūkst, taču viņi ir pieraduši cīnīties, un tas viņus padara īpašus. Tāpat kā 29. februārī dzimušos - viņu īpatnējā daba: viņi gan pakļaujas, gan dominē. Kopdzīvē viņi nav «viegli» partneri.

Starp citu, 29. februāris ir īpaša diena ne tikai kalendārā, bet arī mīlestībā. Garā gada īpašo dienu var saukt arī par savdabīgu Valentīndienu, jo šajā dienā visas neprecētās sievietes var izteikt bildinājumu. Bet ar to gan jāgaida līdz 2020. gada 29. februārim. Un apmēram pēc 3,5 miljoniem gadu liekais datums - 29. februāris - vairs nebūs vajadzīgs, jo Zemes gada ilgums precīzi atbildīs Zemes griešanās ātrumam ap Sauli.

Kad šogad tiek svinēta Starptautiskā astroloģijas diena?

Šogad to svin 20. martā. Nākamgad - 19. martā, bet 2021. un 2022. gadā - 20. martā. Datuma izvēle ir saistīta ar pavasara ekvinokciju, tāpēc astrologu svinamdiena variē no 19. līdz 22. martam. Starptautiskā astroloģijas diena tika ieviesta 1993. gadā.