Zaļie kokteiļi ir kļuvuši par īstu dzīvesstila simbolu – ātri pagatavojami, veselīgi un viegli pielāgojami ikvienai gaumei un vajadzībai. Taču pētnieki arvien biežāk uzsver, ka šie dzērieni dod ne tikai fizisku spēku, bet arī ietekmē mūsu garastāvokli un smadzeņu darbību. Iemesls meklējams to sastāvdaļās – zaļumos un augļos, kas ir bagāti ar vielām, kuras tieši saistītas ar nervu sistēmas darbību, skaidro “Healthline”.
Kad ķermenis ir pārslogots ar cukuru, kofeīnu vai stresu, arī āda cieš - tā kļūst blāva, iekaisusi vai sausa. Šis detoksa dzēriens ir vienkāršs, bet spēcīgs sabiedrotais ādas attīrīšanā un mitrināšanā. Sastāvdaļas izvēlētas, lai palīdzētu izvadīt toksīnus, uzlabotu gremošanu un sniegtu ādai dabisku mirdzumu, raksta “MindBodyGreen.com”.
Avokado daudzus piesaista tā uzturvērtības dēļ, taču dažreiz sāk apnikt to ēst uz maizītes vai salātos. Izmēģiniet neparasto recepti no Vjetnamas - tas ir neticami krēmīgs dzēriens “Sinh Tố Bơ”, raksta izdevums “Parade”.
Velsas princese Keita Midltone ievēro stingru diētu un vingro - no rītiem viņa ēd barojošas auzu pārslas un dzer veselīgus kokteiļus. Uztura speciālists ir novērtējis viņas brokastu ietekmi uz veselību un svara zudumu, raksta “Mirror.co.uk”.