Virtuves plastmasas un silikona rīki parasti kalpo diezgan ilgi, taču gandrīz katram mājās ir vismaz viena lāpstiņa, kas pēc laika kļūst lipīga, spīdīga vai nelāgi smaržo. Tas bieži ir ķīmisku izmaiņu rezultāts, ko nevajadzētu ignorēt. Lūk, kas patiešām notiek un kā saprast, kad ir īstais brīdis piederumus nomainīt, skaidro “Real Simple”.
Virtuves koka karotes un lāpstiņas ir īsti darbarūķi – tās nekarst kā metāls, nesaskrāpē pannas un kalpo gadiem, ja par tām rūpējas pareizi. Tomēr daudzi nezina, ka koksne ir porains materiāls, kas ar laiku var plaisāt, uzsūkt mitrumu un kļūt par piemērotu vidi baktērijām. Par laimi, ir ļoti vienkāršs un dabisks veids, kā paildzināt to mūžu – eļļošana, raksta “The Spruce Eats”.
Daudzi padomi gaisīga olu kulteņa pagatavošanai ir saistīti ar sastāvdaļām, temperatūru un gatavošanas metodi, taču arī izmantotie rīki arī ir ļoti svarīgi.