Vīna un siera harmoniskas kombinācijas tēma ir daudz apspriesta. Nepareiza izvēle var izkropļot abu produktu garšu un samazināt maltītes baudījumu. Kā nepieļaut kļūdas šajā delikātajā lietā?
Vīnkopji daudzviet Eiropā sākuši novākt ražu, kas, pateicoties karstajai un sausajai vasarai, solās būt krietni labāka nekā divus iepriekšējos gadus, lai gan vēlajām vīnogu šķirnēm lietus par ļaunu nenāktu. Tomēr klimata pārmaiņas dara bažīgus gan Itālijas, gan Francijas un Spānijas dienvidu, gan Kalifornijas, Austrālijas un Dienvidāfrikas Republikas vīndarus.
Celt galdā maltīti, kas gatavota no mūsu pašu zemē audzētiem un ražotiem produktiem, ir jauka tradīcija. Arī glāzes, kuras saskandinām svētku reizē, ir iespēja piepildīt ar Latvijā darītiem vīniem, un to izvēle patiesībā ir plaša.
Ne visi pagaidām ir dzirdējuši par bezalkoholiskajiem vīniem. Tie, kuri pretendē uz smalku vīnu pazinēju un baudītāju statusu, palaikam izsakās nicīgi – kas nu tas par vīnu bez alkohola!
Ogrēnietis vīndaris Normunds Labrencis, kurš vīnu gatavo 11 gadus. piedāvā jaunu tūrisma objektu, savu mājas vīna darītavu, kurā tiek ražoti viņa gatavotie vīni ar zīmolu Vīna ceļš.
Gadskārtējais Vīna festivāls aicina vīna cienītājus apmeklēt Konventa sētu no 11. līdz 12. jūnijam, kur būs iespēja nobaudīt un iepazīties ar vīnu tendencēm pasaulē un Latvijā.