tējas pagatavošana

11.nov
Tēja nav tikai dzēriens - tā ir ķīmiska ekstrakcija starp ūdeni un augu lapām. To, kā tēja garšos, ietekmē ne tikai lapu kvalitāte, bet arī tas, caur ko tēja tiek vārīta un filtrēta. Ļoti būtiska atšķirība veidojas starp tējas pagatavošanu metāla sietiņā un papīra filtrā - pat ja izmanto vienu un to pašu tēju, garša un aromāts var piedzīvot ļoti atšķirīgu rezultātu, raksta "teavivre.com”.
27.okt
Tēja ir viens no tiem dzērieniem, kas šķiet vienkārši pagatavojams - uzvāri ūdeni, aplej, pagaidi, lai ievelkas, un dzer. Tomēr pat nelielas nianses - pāris grādu temperatūras starpība vai pāris minūtes ilgāka ievilkšanās - var pilnībā mainīt gan garšu, gan dzēriena iedarbību uz organismu. Tieši tāpēc dažas tējas šķiet rūgtas, skābas vai “smagas”, kamēr citas – maigas un aromātiskas. Kā pareizi pagatavot tēju, lai tā nebūtu pārāk stipra, raksta “theteaspot.com”.