svētku galds

14:31
Tradīcija Ziemassvētku vakarā celt galdā 12 dažādus ēdienus piedod svētku mielastam sevišķu pārpilnības un svinīguma noskaņu, tomēr nesen veiktā aptaujā katrs trešais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka svētku laikā labprāt samazinātu atkritumu daudzumu. IKEA Ēdināšanas nodaļas vadītājs Latvijā Oļegs Soročins dalās praktiskos ieteikumos, kā sarīkot mielastu, lai neciestu maciņš un lai nebūtu velti jāizmet atkritumos laba pārtika.
13:21
Ziemassvētki un gadumija ir laiks, kad galdā tiek celti bagātīgi ēdieni un našķi, kas bieži vien rada pārslodzi mūsu gremošanas sistēmai. Tas var radīt sliktu pašsajūtu un pat izbojāt svētku noskaņu. Pārēšanās un treknas maltītes var izraisīt virkni simptomu, kas nereti saglabājas arī pēc svētkiem. Taču, kā norāda “Euroaptieka” farmaceite un uztura speciāliste Jeļizaveta Krasiļnikova, ir vairāki vienkārši un efektīvi risinājumi, kas palīdzēs ne tikai sagatavoties svētku mielastiem, bet arī atgūt labsajūtu un enerģiju pēc tiem.
24.dec 2023
Gatavojoties Ziemassvētku svinēšanai, 36% Latvijas iedzīvotāju svētku mielasta izdevumiem plāno atvēlēt 51 - 100 eiro, bet Igaunijā un Lietuvā svētku galdam plāno tērēt vairāk, liecina bankas Citadele veiktā iedzīvotāju aptauja.
18.sep 2019
Teju puse (46 %) Latvijas ģimeņu ievēro kopā sanākšanas tradīcijas, tiekoties pie svētku galda gan dzimšanas dienās, gan ikgadējos svētkos – Ziemassvētkos, Lieldienās, Valsts svētkos utt., liecina “Latvijas Maiznieks” aptauja, kas organizēta sadarbībā ar pētījumu centru “Norstat”. Savukārt katra trešā ģimene (36 %) kopīgi satiekas vairākas reizes gadā, bet 8 % ģimeņu – vismaz reizi gadā.