šķīvis

5.sep
Bieži par to nedomājam, bet pat šķīvja krāsa var noteikt, cik daudz ēdiena mēs izvēlamies uzlikt un apēst. Neirozinātnieki un psihologi to sauc par "šķīvja psiholoģiju" – kā nelieli vizuāli stimuli ietekmē mūsu apetīti un ieradumus. Stāsta “Bon Appetit”.
6.aug 2023
Kopš bērnības atceros vecāku mudinājumu - saēdies ogas, kamēr ir ogu laiks, ābolus un bumbierus, kamēr vēl svaigi no dārza vai tirgus. Un tas ir loģiski, jo ir jāēd sezonālie augļi un dārzeņi katru dienu. Tikai ... dozēti un sabalansēti.
11.jūl 2022
Viesību laikā lieti noder uzkodu šķīvis, kur iespējams rotēt. Tādējādi visi viesi vienlīdz viegli var tikt pie kārotā ēdiena. Veikalos šādi šķīvji var būt dārgi, tāpēc iesakām izveidot speciālu detaļu, uz kuras varēsiet novietot šķīvi un tas rotēs!
26.mar 2022
Šķīvis ražots Rīgas Porcelāna fabrikā ap pagājušā gadsimta 80. gadu vidu. Šķīvja forma – servīze «Ārija», autors – mākslinieks Levons Agadžanjans.
1.jun 2017
"The Guardian" novērtējis Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas absolventa Naura Cinoviča "krokainos" šķīvjus, kuru dizains paredzēts, lai apmānītu cilvēka prātu un ļautu patērēt mazāk ēdiena. Pašreiz mākslinieks attīstīta šķīvja ideju un uzsāk tā testēšanu, informē Latvijas Mākslas akadēmija.