Lai gan maize bieži tiek uzskatīta par neveselīgu ogļhidrātu un tauku avotu, daudzās valstīs tā joprojām ir galvenais pārtikas produkts, turklāt maizes uzturvērtība var atšķirties atkarībā no maizes veida, raksta “Very Well Health”.
“Ikviens vismaz kādu reizi dzīvē ir prātojis, vai etiķete, uz kuras ir rakstīts “pilngraudi”, “daudzgraudi” un “dabīgi”, atbilst patiesībai. Turklāt mūsdienās, kad veikalu plaukti ir raibāki par raibu, ir viegli apjukt,” raksta extension.usu.edu.
Nomainiet baltu miltu izstrādājumus pret pilngraudu produktiem – veselīga uztura speciālistu ieteikumos tas atkārtojas gluži kā piedziedājums. Kā to izdarīt? Pieredzē dalās Raimonds Biedrītis, sertificēts bioloģiskās lauksaimniecības speciālists un SIA Grauda spēks vadītājs, kurš kopā ar dzīvesbiedri Ievu audzina četrus bērnus un ikdienā izvēlas videi un cilvēkiem draudzīgus produktus.