omega3

15:03
Omega-3 taukskābes ir neaizstājami tauki, kuriem ir izšķiroša nozīme vispārējās veselības uzturēšanā - tie ir saistīti ar sirds un asinsvadu, smadzeņu un acu veselību, un tie ir īpaši svarīgi grūtniecības laikā. Lasis parasti tiek uzskatīts par labāko omega-3 avotu, tomēr, kā izdevumā “Eatingwell” raksta doktore Laurena Manašera, ir arī citi, budžetam draudzīgāki pārtikas produkti, kas satur vēl lielāku šo labo taukskābju daudzumu.
17.jūl 2021
Nevar noliegt, ka vasara ir gadalaiks, kad cilvēki jūtas enerģiskāki, pavada daudz laika svaigā gaisā, veic daudzveidīgas fiziskās aktivitātes un vairāk ēd sezonālos dārzeņus, augļus un ogas.
28.mar 2021
Par Omega taukskābju lielo nozīmi tiek runāts daudz, taču kā neapjukt plašajā piedāvājumā un informācijas daudzumā? Kāda ir Omega-3, Omega-6 un Omega-9 taukskābju loma mūsu organisma veselībā?
24.jan 2021
Sirds un asinsvadu slimības ir galvenais mirstības cēlonis Latvijā, turklāt aizvien vairāk saslimšanu un nāves gadījumu konstatēti tieši gados jauniem cilvēkiem. Vairāki pētījumi atklāj, ka regulāri lietojot zivju izcelsmes Omega-3 taukskābes, saslimšanas risks ievērojami samazinās. Kas ir vērtīgās Omega-3 taukskābes, kādi ir ieguvumi tās lietošanā un kāpēc tās ieteicams uzņemt ikvienam, skaidro farmaceite Zane Melberga.