mizas

16.sep
Citrusaugļu miziņas nereti paliek pāri pēc sulu spiešanas vai ēdienu gatavošanas, un bieži vien tās vienkārši nonāk atkritumos. Taču tās ir vērtīgs resurss – aromātiskas, veselīgas un daudzpusīgas. Ar pareizu žāvēšanu un uzglabāšanu tās var kļūt par noderīgu sastāvdaļu gan virtuvē, gan mājas kopšanā. Vairāk par citrusaugļu mizas žāvēšanu un izmantošanu lasi thekitchn.com.
4.sep
Burkānu mizas bieži tiek izmestas kā atkritumi, taču jaunākie pētījumi pierāda – tās satur koncentrētu uzturvērtību un ir īsts vērtību krājums, kas bieži vien netiek novērtēts. Dalās izdevums “Foods”.
16.okt 2022
Apēdot banānu, mēs tā mizu vienmēr izmetat atkritumos. Tomēr šim šķietami nenoderīgajam "atkritumam" var rast daudz dažādus pielietojumus.
15.sep 2021
Bieži vien ēdot ābolus, mēs tos nomizojam un mizas izmetam. Izrādās, ka ābolu mizas ir bagātas ar A un C vitamīnu, tāpēc neizmetiet tās, bet izmēģiniet šīs piecas gardās, praktiskās idejas.
15.dec 2019
Apelsīnu vai mandarīnu mizas lieliski kalpos dažādu svētku dekoru radīšanai, turklāt šādi rotājumi būs arī ļoti aromātiski. Izgatavo brīnumainus svečturus, svētku virtenes vai egles dekorus no apēsto mandarīnu vai apelsīnu mizām.