Uzkodas sen vairs nav tikai čipsi un saldumi - aizvien vairāk cilvēku meklē veselīgākas alternatīvas, kas sniedz ne tikai garšas baudījumu, bet arī labumu organismam. Pārtikas industrija seko šai tendencei un piedāvā arvien jaunus risinājumus – sākot no augu proteīniem līdz neparastiem produktiem, piemēram, jūraszālēm vai lēcu čipsiem, raksta “Healthline.com”.
Ķīnas pētnieki ir atklājuši, ka viela no parastajām jūraszālēm var palīdzēt cīnīties ar lieko svaru. Tā nedarbojas kā diētas tabletes, bet gan palīdz mūsu zarnām pašām cīnīties ar tauku nogulsnēm.
Jūraszāles var dot daudz labuma mūsu veselībai, tostarp uzlabot vairogdziedzera darbību, kontrolēt cukura līmeni asinīs, veicināt sirds veselību un palīdzēt regulēt svaru. Tomēr pārāk liela jūras aļģu daudzuma ēšana var radīt arī potenciālus riskus un blakusparādības, raksta “Very Well Health”.
Sertificēta uztura speciāliste un ilgmūžības eksperte no Japānas Mičiko Tomioka pastāstīja par jūraszāļu pozitīvo ietekmi uz veselību un to, kāpēc Japānas simtgadnieki iesaka tās ēst katru dienu, raksta “cnbc.com”.