Greipfrūts ir citrusaugļu ģimenes pārstāvis - pomelo un saldā apelsīna hibrīds. Bet vai zinājāt, ka, lai gan citroni, laimi un apelsīni ir kultivēti jau tūkstošiem gadu, greipfrūti skaistajā tropiskajā Barbadosas salā ieradās tikai 16. gadsimtā? Par tā labajām - un ne tikai - īpašībām stāsta “Eating Well” eksperti.
Uztura speciālists, gastroenterologs Magomedtagirs Ibragimovs pastāstīja par kaitējumu, ko greipfrūta iekļaušana uzturā var nodarīt organismam, raksta "lenta.ru".
Uztura speciālists, gastroenterologs Magomedtagirs Ibragimovs kliedēja vienu no populārākajiem mītiem par grepifrūtu, proti, ka augļa lietošana uzturā veicina tauku dedzināšanu, raksta "lenta.ru".
Šajā gadalaikā greipfrūts līdz ar citiem citrusaugļiem ir kā sveiciens no kādas saulainākas un dzīvespriecīgākas vietas. Laba izvēle, ja gribas izbaudīt mazliet atsvaidzinoša rūgtuma.
Greipfrūti ir ne tikai gardi augļi, bet izrādās, ka tie lieti noder arī putnu barotavas un aromātiskās svecītes izveidē. Iedvesmojies no mūsu sagatavotajiem padomiem un paprovē, vai tas ir iespējams.