Ja parasti domājam par rīsiem kā par vienkāršu piedevu vakariņām, tad zinātne un arī seni kulinārie paradumi atklāj pavisam citu stāstu. Izrādās – rīsi, ja tos ļauj viegli fermentēt, kļūst par spēcīgu sabiedroto mūsu zarnu veselībai. Un kā mēs zinām – kad vēders jūtas labi, arī garastāvoklis un enerģija kļūst citāda! Ar atklājumiem dalās “Indian Times”.
Vasaras karstumā nekas nav tik veldzējošs kā glāze mājās gatavotas limonādes. Bet kā būtu, ja dzēriens būtu ne tikai garšīgs, bet arī dabiski gāzēts un bagāts ar labajām baktērijām? Fermentētā limonāde ir tieši tāda – atspirdzinošs, viegli dzirkstošs dzēriens, ko var pagatavot bez sarežģītas tehnikas, izmantojot tikai ogas, nedaudz cukura un ūdeni. Ar recepti dalās “culturesforhealth.com”.