Ekonomika

28.dec 2017
Par aizvadīto 2017. gadu vispozitīvāk noskaņoti ir būvnieki, kā arī lielo uzņēmumu vadītāji un īpašnieki. Tā liecina Citadele Index pētījums.
28.dec 2017
Aizvadītais gads kā pasaules, tā Latvijas ekonomikā bijis negaidīti straujas izaugsmes gads, pozitīvi ietekmējot gan valsts, gan uzņēmumu un iedzīvotāju maciņus. Latvijas izaugsmes 3. ceturkšņa temps (5,8%) bija straujākais, kāds šajā ciklā ir bijis. Lai gan pakāpeniski izaugsme kļūs lēnāka, Latvija arī nākamgad piedzīvos gana strauju ekonomisko kāpumu.
20.dec 2017
Aizejošais 2017. gads nozīmē pāreju no dzīves naudas šļūdoņa gaidās uz dzīvi naudas šļūdonī 2018. gadā un tālāk nezināmu laiku uz priekšu.
20.dec 2017
Latvijā gada vidējā inflācija 2018.gadā varētu būt 2,7-3,5% apmērā, prognozēja banku analītiķi, norādot, ka nākamajā gadā Latvijā inflāciju sekmēs darba tirgus uzsilšana un akcīzes likmju kāpums.
13.dec 2017
Latvijas iedzīvotāji Ziemassvētku dāvanu iegādi plāno laicīgi, cenšoties turēties ieplānotā budžeta rāmjos (81%), taču tikai puse iedzīvotāju (51%) tiešām svētku laikā naudu tērē prātīgi un tikai tik daudz, cik ieplānots – liecina Norvik Bankas veiktās aptaujas dati. Trešdaļa iedzīvotāju atzīst, ka pēc svētkiem ir “pa nullēm” un līdz nākamajai algas dienai dzīvo taupīgi, taču 15% šie svētki atstāj negatīvu ietekmi uz finansēm. Tāpēc pēc svētkiem nereti nākas “savilkt jostu”.
8.dec 2017
Jau trešo mēnesi pēc kārtas gada inflācijas temps lēnām samazinās. Novembrī gada inflācija bijusi 2.7%. Lai gan gada inflācijas temps rūk, tas ir krietni augstāks nekā šajā laikā pieredzējām pērn. Šī gada vienpadsmit mēnešos gada vidējā inflācija bijusi 3.0%. Savukārt 2016. gadā kopumā gada vidējā inflācija bija 0.1%. Inflācijas tempa paātrinājumu šogad noteica izejvielu cenu kāpums (piemēram, pasaules pārtikas cenas šī gada 11 mēnešos bijušas par 9% augstākas nekā pērn, kamēr Brent naftas cena eiro izteiksmē šajā pašā periodā bija 21% augstāka nekā pērn), kā arī ekonomikas uzrāviens un darba tirgus karsēšanās, norāda Linda Vildava, Swedbank jaunākā ekonomiste.
7.dec 2017
Eksporta un inovācijas balvas pasniegšanas ceremonija.
7.dec 2017
NRA.lv sadarbībā ar LIAA un LMT Viedtelevīziju aicina šodien, 7. decembrī no plkst. 10.00 tiešraidē skatīties LIAA Biznesa foruma 2017 pirmās dienas lekcijas un diskusijas.
7.dec 2017
Šogad deviņos mēnešos lielākā peļņa starp Latvijas bankām joprojām bija "Swedbank", kurai seko "ABLV Bank" un "SEB banka", savukārt zaudējumi deviņos mēnešis bijuši četrām bankām - "Baltic International Bank", "PrivatBank", "Expobank" un bankai "Citadele", liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotie dati.
7.dec 2017
NRA.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina šodien, 7. decembrī no plkst. 10.00 tiešraidē skatīties Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 19. gadskārtējo konferenci “Latvija ceļā uz viedvalsti – datos balstīta pārvalde un ekonomika”.
30.nov 2017
Latvijas banku sektors šogad desmit mēnešos strādāja ar peļņu 254,981 miljona eiro apmērā, kas ir par 37,6% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati.
25.nov 2017
Saeimas apstiprinātais nākamā gada valsts budžets jau tā strauji augošo ekonomiku dzīs uz priekšu vēl straujāk, atzina "Swedbank" galvenais ekonomists Latvijā Mārtiņš Kazāks.
20.nov 2017
Ar Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 14.novembra lēmumu izbeigts gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA "Grāvendāle" maksātnespējas process un uzņēmums ir likvidēts, liecina Maksātnespējas administrācijas mājaslapā pieejamā informācija.
15.nov 2017
Šogad trešajā ceturksnī Latvijā pamata darbavietā neto darba algu (pēc nodokļu samaksas) līdz 450 eiro mēnesī saņēma 38,9% darba ņēmēju, kas ir par 5,1 procentpunktiem mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotā informācija.
14.nov 2017
Ja ietekmes uz vidi novērtējums būs pozitīvs un iecerei piekritīs arī pašvaldību politiķi, šis būs pirmais zaļās enerģijas projekts Latvijā ar īstu biznesa plānu. Vēja parks bez subsīdijām un ietekmes uz obligātā iepirkuma komponenti iedzīvotāju elektrības rēķinos.
9.nov 2017
Ķīna un ASV ceturtdien noslēgušas biznesa vienošanās vairāk nekā 250 miljardu dolāru (216 miljardu eiro) apmērā, teikts abu valstu publiskotajā paziņojumā.
6.nov 2017
Saldējuma ražotājam "Druva food" Saldus rajona tiesa pasludinājusi maksātnespējas procesu, liecina informācija "Firmas.lv".
30.okt 2017
Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes iekšzemes kopprodukta (IKP) ātro novērtējumu šā gada 3. ceturksnī IKP bija par 5,8% lielāks nekā pirms gada, kas liecina, ka ekonomikas izaugsmes temps 3. ceturksnī bija vēl straujāks nekā gada pirmajā pusē, kad ekonomika pieauga par 4%. Būtisks ieguldījums izaugsmē 3.ceturksnī bija apstrādes rūpniecībai, būvniecībai, kā arī mazumtirdzniecībai, informē Ekonomikas ministrijā.
25.okt 2017
Nākamā gada valsts budžets ir Saeimas vēlēšanu gada budžets, bet "tajā nav ne piles populisma", uzrunājot Saeimas deputātus, apgalvoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).
13.okt 2017
Lai apturētu emigrāciju, Latvijas ekonomikas pieauguma tempam ir jābūt straujākam nekā Eiropā vidēji, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja domnīcas "Certus" vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis.