“Čatnijs ir tāds ēdiens, kas garšīgs ir tikai atdzesēts un kādu laiciņu pastāvējis. Kamēr čatnijs gatavosies, būs ļoti dīvaina smarža un izskats arī diezgan dīvains. Man vienā brīdī bija pat bail pagaršot. Bet, kad atdziest, tas ļoti labi garšo pie uzkodām, kā papildmērce sendvičos vai burgeros, ar cepeti,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
Karaliskajai ģimenei kā vairumam ģimeņu Ziemassvētkos ir arī tradīcija citam citu iepriecināt ar dāvanu.
Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmajos kopīgajos Ziemassvētkos ar karalisko ģimeni, karalienei Elizabetei uzdāvināja čatniju, ko bija pati pagatvojusi pēc savas vecmāmiņas receptes. Pēc visa spriežot karlienei Elizabetei dāvana patikusi, jo nākamajā dienā tā bijusi uz karaliskās ģimenes brokastu galda.