burgeri

24.mar
Liellopa maltā gaļa ir daudzu populāru ēdienu pamatā. No sulīgiem burgeriem un kotletēm līdz Boloņas mērcei un tacos – malta liellopa gaļa ir gan ļoti daudzpusīga, gan garšīga.
15.okt 2022
Masačūsetsas Centrālās slimnīcas zinātnieki ir nonākuši pie pārsteidzoša secinājuma, ka parasts burgers var palīdzēt uzlabot garastāvokli. Izrādījās, ka liellopu gaļa ir gandrīz vienīgais ēdiens, kas saistīts ar zemāku depresijas risku, vēsta Medikforum.
24.aug 2020
Nedēļas nogalē outlet ciematā Via Jurmala Outlet Village norisinājās pirmais starptautiskais burgeru festivāls Burger Battle 2020. Outlet ciemata Via Jurmala Outlet Village centrālais laukums uz divām dienām bija pārvērties par gastronomisko ringu, kurā starp 11 burgeru meistariem norisinājās sīva cīņa par festivāla labāko burgeri un titulu Sexy Pepsi un 1000 eiro balvu, ko pēc pieaicinātās žūrijas un šefpavāru Viktora Ravdive un Laura Aleksejeva lēmuma saņēma restorāns Table7. Savukārt visas dienas garumā, apmeklētājiem bija iespēja balsot par pašu festivāla idejas autoru šefpavāru Laura Aleksejeva, “36.līnija” un Viktora Ravdive “Resto-Rātors” burgeriem. Cīņa par šo titulu norisinājās visas dienas garumā un uzvarētājs tika paziņots festivāla pirmās dienas izskaņā. Pēc balsošanas rezultātiem, pirmajā Burger Battle 2020 festivālā, uzvaras laurus plūca Viktora Ravdive “Resto-Rātors” komanda.
19.aug 2020
Bērnu rehabilitācijas centrā "Poga" notika labdarības Burgeru ballīte, kurā pievērš uzmanību bērniem ar īpašām vajadzībām.
16.jūl 2020
Burgeru un alus festivālu "Burger Battle", kas augustā notiks ciematā "Via Jurmala Outlet Village", Jūrmalā plānots rīkot arī turpmākos gadus, ceturtdien informēja idejas autors, restorāna "Resto-Rātors" dibinātājs un vadītājs Viktors Ravdive. Viņš šodien kopā ar restorāna "36.līnija" līdzīpašnieku Lauri Aleksejevu prezentēja augustā plānoto burgeru un alus festivālu ar jaunu konceptu - burgeru cīņām jeb "no angļu valodas "Burger Battle", ko plānots padarīt par ikgadēju tradīciju. "Ar katru gadu šo festivālu vērsīsim aizvien vērienīgāku. Jau tagad zināms, ka nākamgad piedalīsies dalībnieki no vairākām pasaules valstīm - Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Lielbritānijas un citām. Visa gada garumā notiks atlases, ceturtdaļfināli un pusfināli līdz brīdim, kad paši labākie tiksies lielajā fināla festivālā," informēja Ravdive. Viņš atgādināja, ka burgeru cīņās jeb sacensībās par unikālāko burgeru recepti varēs piedalīties ikviens burgeru meistars. Vienīgais nosacījums, lai izmantotā gaļa un maize būtu pašu gatavota. Jau ziņots, ka burgeru un alus festivāls "Burger Battle" notiks 22.-23.augustā "Via Jurmala Outlet Village", pulcējot burgeru meistarus un cienītājus no vairākām pasaules valstīm. Pasākumā tiks dibināta arī Starptautiskā burgeru līga.
22.jan 2020
Sabiedrībā un arī uztura jomas speciālistu vidū valda viedoklis, ka ātrās uzkodas kā burgeri ir bagāti ar cukuru, sāli, neveselīgiem ogļhidrātiem un taukiem, tajā skaitā satur daudz transtaukskābes un niecīgu daudzumu vērtīgo uzturvielu. Ātro uzkodu patēriņš ik gadu kļūst aizvien populārāks Latvijas iedzīvotāju vidū un skaidrs, ka to popularitāte pieaugs arī nākotnē, tāpēc uztura speciāliste Guna Rijkure analizējusi 3 populāru Latvijas ātrās ēdināšanas iestāžu piedāvāto burgeru sastāvu, lai noteiktu, vai burgeri tiešam ir tik nevēlama pārtika ikdienas uzturā.
30.dec 2019
Izrādās, lai pagatavotu burgeru, nepieciešami nedaudz vairāk nekā 1741 litrs ūdens, atklāts ASV ģeoloģijas pētījumā par ūdens daudzumu dažādos produktos.
18.okt 2019
Ja vēl pirms pāris gadiem burgers tika uzskatīts par vienu no neveselīgākajiem produktiem, kuru iekļaujam uzturā, tad šobrīd par godu šim ēdienam tiek rīkoti festivāli, restorāni savā ēdienkartē iekļauj burgerus no pašceptas maizes, pašu gatavotām mērcēm un Latvijā audzētu liellopu gaļas. Atspoguļojot sabiedrībā valdošos mītus, uztura speciāliste Guna Rijkure skaidro, kas patiesībā slēpjas burgera sastāvā un vai patiešām burgers ir tik melns kā viņu mālē.
29.mai 2019
Aizvadītajā piektdienā, 24. maija pievakarē, omulīgajā K. K. fon Stricka villas pagalmā norisinājās zīmola “Hellmann's” organizētā vasaras sezonas atklāšanas grila ballīte, ko kuplā skaitā apmeklēja lieli un mazi brīvdabas pasākumu entuziasti, tostarp arī mediji, blogeri un viedokļu līderi, ļaujoties ēšanas priekiem un citām jautrām aktivitātēm visa vakara garumā. Par grila ballītes galveno varoni tika izvēlēts burgers, ko dažādās tā variācijās uz vietas pagatavoja pasākuma vēstneši – ēdienu stiliste un dažādu oriģinālu recepšu autore Linda Vilmansone-Virbule un pavārmākslas blogeris Kaspars Virsnītis jeb My Food Blogger. Pasākuma vadītāja lomā iejutās allaž pozitīvais Mārtiņš Kapzems, savukārt par enerģiski uzlādējošu muzikālo pavadījumu rūpējās DJ Plastic.
12.dec 2017
ASV, Konektikutas štatā, bruņots laupītājs nozadzis somu ar siera burgeriem, vēsta "Associated Press."
4.nov 2017
Lai arī vairumam studentu brīvajā laikā patīk mieloties ar ''McDonald's'' labumiem, reti kurš mēģina ko tādu, kā šis džeks.
12.sep 2017
Kopš 1949.gada, kad dānis Ole Kirks Kristiansens dibināja "Lego", tie nav bijuši paredzēti ēšanai. Tas pat rakstīts uz to iepakojuma!
16.mai 2015
Šodien no plkst. 16:00 līdz 18:00 Rīgā, Esplanādē, norisināsies lielākais brīvdabas pop-up restorāns “Pop-up 2000 burgeru restorāns”, kas piedāvās svaigi pagatavotus burgerus un dažādas atraktīvas izklaides apmeklētājiem pilnīgi par brīvu.
20.feb 2013
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pagaidām nav saņēmis informāciju par to, ka Latvijas kautuve varētu būt tā, kas ar Nīderlandes uzņēmuma starpniecību importējusi gaļu, kas inficēta ar cilvēku veselībai bīstamo enterohemorāģiskās E.coli baktēriju, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.
4.sep 2010
Latvijā mielošanās ar Big Mac bulkām McDonald"s restorānā izmaksā par pieciem līdz septiņiem procentiem dārgāk, vistas Cēzara salāti – par 10 līdz 13 procentiem dārgāk nekā Lietuvā un Igaunijā.