Pētnieki, izmantojot skudras, atjaunojuši gandrīz aizmirstu jogurta recepti, kas savulaik bija izplatīta Balkānos un Turcijā, vēsta “Science Daily”. Zinātnieku komanda pierādīja, ka skudrās esošās baktērijas, skābes un enzīmi var ierosināt fermentācijas procesu, kas pienu pārvērš jogurtā.
Rīgas dome sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu un aktīvajiem iedzīvotājiem - apkaimju biedrībām un savvaļas sēklu vācējiem - jau piekto gadu kopīgi veido pilsētas pļavas – Latvijas savvaļas augu oāzes dabas daudzveidības saglabāšanai, kas tagad krāšņi uzziedējušas un priecē gan rīdziniekus, gan pilsētas viesus.
SIA “Rīgas meži” kļuvusi par pirmo uzņēmumu Latvijas meža nozarē, kas izstrādājusi un uzsākusi īstenot visaptverošu bioloģiskās daudzveidības politiku, nosakot ilgtermiņa redzējumu dabas daudzveidības saglabāšanā un ilgtspējīgā teritoriju pārvaldībā.