Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Liene Šomase slēpj meitu un negrib fotografēties kopā ar māsām

© Vakara Ziņas

Pateicoties televīzijas šovam «OKartes skatuve», slavas saulītē nonākusi vidusskolniece Kristīne Šomase – jaunākā no māsām.

Viņa labprāt dala autogrāfus, dzīvi sarunājas ar faniem, patiesi un sirsnīgi smaida preses fotogrāfiem un vispār atstāj dabiskuma simbola iespaidu, tā iemantojot aizvien lielāku popularitāti. Līdz ar Kristīnes panākumiem aktīvi sākusi rosīties arī viņas vecākā un daudz slavenākā māsa Liene Šomase, kura gan komunikācijā ar presi kļūst aizvien asāka – laikam jau zemapziņā sāk bažīties par ģimenes galvenās dīvas lomas iespējamo zaudēšanu.

Eksponējas it visur

Atskatoties uz aizvadīto nedēļu, būtu grūti atrast pasākumu, kurā nebūtu manāma dziedātāja Liene Šomase: trešdien Ogrē viņa atbalstīja (vai arī varbūt pati gribēja atzīmēties?) jaunāko māsu Kristīni «OKartes skatuves» finālistu koncertā, piektdien Vērmanes dārzā bērniem lasīja pasakas, bet svētdien kopā ar mammu un pārējām māsām uzstājās Vērmanes dārzā notiekošajās audžuģimenes svinībās. Šajā koncertā vecākā no māsām Šomasēm mediju pārstāvjus pārsteidza ar dīvaino uzvedību – pirmām kārtām jau nevēlēšanos tikt iemūžinātai kopā ar māsām un mammu. Pirmās Vērmanes dārza teritorijā parādījās Kristīne ar mammu Artu Šomasi, pēc tam klāt bija arī abas vecākās meitas, kuras nemanāmi kādai sieviete (visdrīzāk auklītei) nodeva Lienes meitiņu Gabriēlu, kas ar bērnu steigšus pazuda Vērmanes dārza otrā galā. Uz klātesošo preses fotogrāfu lūgumu, vai varētu visas trīs māsas nobildēt kopā ar mammu, atskanēja ass Lienes Šomases lūgums pagaidīt: «Mēs neesam visas sen redzējušās, mēs gribam parunāt, un tad.» Pēc tam «tad» tā arī nepienāca, jo dziedātāja ātri pazuda aizkulisēs un turējās divus soļus nostāk no ģimenes. Atkārtoti saņemot jautājumu par visas ģimenes kopīgo bildi, atskanēja īss mammas komentārs: «Liene nevēlas.»

Steidz kārtot kontroldarbus

Pateicoties dalībai LNT šovā «OKartes skatuve», slavas zenītā nokļuvusi Šomasu ģimenes jaunākā māsa Kristīne, kura par pienākumu trūkumu vasarā sūdzēties nevar – viņa kopā ar šova finālistiem uzstājās visos trijos «OKartes skatuves» lielkoncertos. Šobrīd gan Kristīnes galvenais mērķis ir veiksmīgi pabeigt vienpadsmito klasi, jo, piedaloties šovā, meitenei ir sakrājušies vairāki nenokārtoti eksāmeni. «Es domāju, ka visu saraušu un veiksmīgi beigšu vienpadsmito klasi. Man vēl jātiek galā ar matemātiku,» »VZ« stāstīja Kristīne. Viņa neslēpa prieku, ka kopā ar mammu Artu un māsām bija iespējams uzstāties audžuģimeņu dienā. «Ģimenē dziedam visi – mums mājās ir pat bijis pašiem savs ģimenes koncerts. Šādi brīži ir ļoti aizkustinoši,» atzina Kristīne. Kā zināms, meitenes mamma Arta pati ir cienījama audžumamma, kura var lepoties ar ļoti kuplu bērnu pulku: trīs pašas meitām (Sandra Šarlote, Liene un Kristīne), trīs pirms septiņiem gadiem pieņemtajiem audžudēliem (nu jau diemžēl traģiski bojāgājušais Artūrs, kā arī Romāns un Arvis), tad vēl Artas Šomases aizgādībā ir arī Nikolajs jeb Niko un Gundars, bet nesen aizbildniecībā ņemtas arī māsiņas Ilze un Līga.

Sāk palikt māsas ēnā

Šovs cilvēkiem ļāva iepazīt ģimenes jaunāko māsu kā ļoti emocionālu un jūtīgu meiteni ar labu balsi. Kaut arī līdz finālam Kristīne netika, šova vokālais pedagogs Edgars Kramiņš viņai uzdāvināja bezmaksas vokālās nodarbības, bet šova repertuāra direktors un gaidāmā mūzikla idejas tēvs Guntars Račs solījās, ka Kristīne būs redzama arī tajā. Pa to laiku vienīgā pozitīvā ziņa dziedātājas Lienes Šomases radošajā lauciņā bija viņas došanās koncertēt uz Afganistānu, turklāt, atgriežoties dzimtenē, sekoja liels fiasko nezināmu iemeslu dēļ atcelto divu viņas solokoncertu izskatā. Eļļu ugunī pielēja arī vokālais pedagogs Kramiņš, paziņojot, ka jaunākajai māsai ir labāka balss un vispār – Liene jau savu esot nodziedājusi. Par šiem izteikumiem ar sociālā medija twitter.com starpniecību niknojās arī pati Liene, taču viens ir nenoliedzami – sirsnīgā Kristīne cilvēkiem patīk daudz labāk nekā «lecīgā» Liene. «Tas ir tikai normāli, ka mūs salīdzina – mēs esam māsas. Esam visas trīs ļoti līdzīgas, arī balsis mums ir līdzīgas. Ģimenē nav nekādas konkurences,» sarunā ar »VZ« samiernieciski bilda Kristīne.